6.5.14

Παύση …καθηκόντων στη ΝΕΡΙΤ

 Η παρωδία της κυβερνητικής τηλεόρασης συνεχίζεται.   Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, έπαυσε με ομόφωνη απόφαση από τα καθήκοντά του τον πρόεδρο- διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Προκοπάκη, μια μέρα μετά την επίσημη “έναρξη” λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.  Η απομάκρυνσή του συμπίπτει χρονικά με την εναλλαγή της πολιτικής ευθύνης της ΝΕΡΙΤ, μετά την  παραίτηση του Παντελή Καψή, ο οποίος και είχε στηρίξει την επιλογή του.


Ο Γιώργος Προκοπάκης συμπλήρωσε μόλις 7 μήνες παρουσίας στο τιμόνι της ΝΕΡΙΤ, καθώς είχε οριστεί στη θέση του προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου  από το ίδιο το Εποπτικό μετά από διαγωνισμό. Η απόφαση για την παύση από τα καθήκοντά του, ελήφθη μετά από τη διαπίστωσε πως δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του και ταυτόχρονα την αδυναμία ομαλής λειτουργίας της εταιρείας. Προσωρινά τη θέση του θα καλύψει η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Ευαγγελλάκου, μέχρι να επιλεγεί ο νέος πρόεδρος, εκκρεμότητα που συμπίπτει με την εναλλαγή της πολιτικής ευθύνης για τη ΝΕΡΙΤ. Κοινώς, μετά την απομάκρυνση του Π. Καψή, η ευθύνη για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επιστρέφει στην πλευρά της ΝΔ.


Η ΝΕΡΙΤ υπάρχει μόνο ως λογότυπο. Ο νέος φορέας ο οποίος εισπράττει χρήματα από τους πολίτες από τον περασμένο Ιανουάριο, είναι στην πραγματικότητα η ΔΤ, ένα σχήμα, με μειωμένη απήχηση, ελάχιστο προσωπικό συμβασιούχων και χωρίς καθαρό σχέδιο λειτουργίας. Έντεκα μήνες μετά το λουκέτο της ΕΡΤ, η συγκυβέρνηση δεν έχει κατορθώσει να κάνει το αυτονόητο. Να αποκτήσει η χώρα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: