8.5.14

“Αποκαλυπτήρια” για τη ΝΕΡΙΤ-ΔΤ



Εν μέσω νέων πυρών η ΝΕΡΙΤ.  Ενώ ο  αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δεν τοποθετείται  για την απομάκρυνση του Γιώργου Προκοπάκη όπως και για το διοικητικό φιάσκο της εταιρείας.  Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος ξιφουλκεί εναντίον του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Ο καθηγητής Συνταγματικού δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος θέτει ζήτημα νομιμότητας για την τοποθέτηση του νέου προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου, Α. Μακρυδημήτρη και η ΠΟΕΣΥ θέτει ζήτημα για τον τρόπο λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ.

Ο Γιώργος Προκοπάκης μιλώντας στο www.tvxs.gr  είπε πως η δική του προτεραιότητα ήταν να προχωρήσει στο ... project που λέγεται δημόσια τηλεόραση και έθεσε το ερώτημα γιατί δεν δημοσιεύτηκε τα δικά του, δύο υπομνήματα προς το Εποπτικό Συμβούλιο. Αναφερόμενος στη σύγκρουση του με την αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο, Κατερίνα Ευαγγελάκου, είπε πως ο στόχος του ήταν να βγει στον αέρα το κανάλι, η ΝΕΡΙΤ.


Με απόφαση του Εποπτικού Συμβούλιο στη θέση του Γιώργου Προκοπάκη, τοποθετήθηκε  ο καθηγητής διοικητικής επιστήμης , Αντώνης Μακρυδημήτρης. Την τοποθέτησή του αμφισβητεί με δήλωσή του ο καθηγητής, Γιώργος Κατρούγκαλος, και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χρισατακάκη,  οι οποίοι επισημαίνουν πως έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία της δημόσιας πρόσκλησης από το ΕΣ.

“Η ΝΕΡΙΤ δεν είναι απλά ένα κακό αντίγραφο και συνέχεια της Δ.Τ. Κουβαλάει όλες τις στρεβλές και κακές πρακτικές του μορφώματος του υπουργείου Oικονομικών και προσπαθεί να το αναγάγει σε θεσμό” δηλώνει η ΠΟΕΣΥ.  Ταυτόχρονα όπως σημειώνει  η ΝΕΡΤΙ “δεν έχει περιουσία”, “δεν έχει πρόγραμμα”, “ούτε τα στοιχειώδη εχέγγυα για αντικειμενική ενημέρωση”.

 Κι όλα αυτά βέβαια γίνονται στα συντρίμμια της ΕΡΤ…


Δεν υπάρχουν σχόλια: