4.5.14

Με τη “μάσκα” της ΝΕΡΙΤ συνεχίζει η ΔΤ



Σε εξέλιξη παραμένει το κυβερνητικό σχέδιο συρρίκνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η ΝΕΡΙΤ βγαίνει στον αέρα αυτή την Κυριακή, σχεδόν 11 μήνες από το λουκέτο της ΕΡΤ με λιγότερα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα, αδιαφανείς διαδικασίες, και με προσωπικό που είναι κατά τον κύριο λόγο συμβασιούχοι.


Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης , ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου,  καθηγητή, Θεόδωρο Φορτσάκη και με την αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο, Κατερίνα Ευαγγελάκου. Η πολιτική ευθύνη για λειτουργία της  ΝΕΡΙΤ, θα περιέλθει, μετά την παραίτηση του πρώην υφυπουργού (και αντιπροέδρου του ΔΟΛ) Παντελή Καψή, στον υφυπουργό επικρατείας Σίμο Κεδίκογλου, τον άνθρωπο που μαζί με το Γιάννη Στουρνάρα υπέγραψε το κλείσιμο της κερδοφόρου ΕΡΤ.

Η ΝΕΡΙΤ είναι στην πραγματικότητα η  κυβερνητικλη ΔΤ με άλλο όνομα, αφού προς το παρόν θα έχει μόνο ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα και 3 ραδιοφωνικά, το παλιό Πρώτο, το παλιό Τρίτο και το Kosmos. Τα 4 αυτά βασικά προγράμματα κοστίζουν ήδη στους καταναλωτές, εδώ και 5 μήνες το ποσό των 3 ευρώ στο λογαριασμό της ΔΕΗ, σε αντίθεση με τα 4,14  ευρώ που κατέβαλαν οι καταναλωτές για το πλήθος των προγραμμάτων της ΕΡΤ. Η πλειοψηφία των εργαζομένων  της ΝΕΡΙΤ, προέρχονται από τη ΔΤ, οι οποίοι μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνισμό, ως 2μηνίτες συμβασιούχοι. Για την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν παρουσιάστηκε καμία μελέτη βιωσιμότητας, ενώ τα μέλη του  Εποπτικού  Συμβουλίου επελέγησαν απευθείας από την κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: