7.5.14

Το φιάσκο της ΝΕΡΙΤ


Είναι το απόλυτο φιάσκο! Η παύση του Γιώργου Προκοπάκη από τα καθήκοντά του προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, επιβεβαίωσε με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αποτυχία του εγχειρήματος επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης και αναδεικνύει ως κύριο θέμα το ζήτημα του λουκέτου της ΕΡΤ.


Οι λόγοι είναι απλοί. Η κυβέρνηση έκλεισε μια κερδοφόρο και πλεονασματική εταιρεία, την ΕΡΤ, η οποία είχε ένα μπουκέτο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, από την οποία αντλούσε το δημόσιο με τη μορφή φόρων και εισφορών το ποσό των 70-80 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αυτή απασχολούσε 2.900 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 2.600 είχαν έμμισθη σχέση. Παρά τα προβλήματά της η ΕΡΤ ήταν σε φάση οικονομικής εξυγίανσης.

Η κυβέρνηση στη θέση της χρειάστηκε 11 μήνες για να παρουσιάσει το …Ν, το οποίο στην πραγματικότητα είναι η ΔΤ με την προσθήκη του Πρώτου, του Τρίτου Προγράμματος και του Kosmos. Απασχολεί ένα προσωπικό 600-700 ατόμων που έχουν προσληφθεί, χωρίς διαγωνισμό και αμείβονται με 2μηνες συμβάσεις. Η κυβέρνηση, επιλέγει το Εποπτικό συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του διαλέγει το διευθύνοντα σύμβουλο. Το ανταποδοτικό τέλος μειώθηκε από 4.24 ευρώ το μήνα, σε 3 ευρώ, αλλά για μικρότερο αριθμό ΜΜΕ. Επιπλέον από τα 190 εκατ. ευρώ που προϋπολογίζονται, τα 100 εκατ. ευρώ θα πηγαίνουν απευθείας στη μαύρη τρύπα του χρέους.


Η αξιοπιστία του φορέα ελέγχεται σοβαρά, καθώς σε κρίσιμες θέσεις της ΝΕΡΙΤ τοποθετήθηκαν αμφιλεγόμενα πρόσωπα από την εποχή της ΕΡΤ, ενώ από τη διοίκηση απουσιάζουν άνθρωποι που να έχουν τη στοιχειώδη γνώση για τη λειτουργία των ΜΜΕ.

1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Επίσης να αναφερθεί ,ότι ο kosmos, με τα καταπληκτικά τραγούδια , με τους πλέον ενημερωμένους παραγωγούς ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.....ΧΑΛΙΑ....

Μια πρώην φανατική ακροάτρια του Kosmos 93.6 ..