30.4.14

Θα έχει η κρατική τηλεόραση Champions League;



Η ΔΤ θα δείξει απόψε ζωντανά τον ημιτελικό αγώνα ανάμεσα στην Τσέλσι και την Ατλέτικο Μαδρίτης για το  Champions League, σε περιγραφή του Βασίλη Μπακόπουλος και σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας μέσα από το κανάλι ΔΤ HD.  Στις 21.00 και μέσα από την εκπομπή του Champions League, ο Ιωσήφ Νικολάου θα φιλοξενήσει στο στούντιο τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου.



Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί την επόμενη μέρα με το  Champions League που έχει στη διάθεσή της η ΔΤ , η οποία σε λίγες μέρες θα μετονομαστεί σε ΝΕΡΙΤ, με  τη προσθήκη κάποιων επιπλέον εκπομπών. Τα δικαιώματα της σύμβασης  ΕΡΤ-TEAM, συνολικού ύψους 32,4 εκατ. ευρώ θα μεταβιβαστούν από το υπουργείο Οικονομικών που ήλεγχε τη ΔΤ(!) στη ΝΕΡΙΤ. Ο νέος τηλεοπτικός φορέας θα έχει τη δυνατότητα να δείξει σε ελεύθερη μετάδοση τους αγώνες του  Champions League και την επόμενη σεζόν 2014-15.

Αλλά, όπως συμβαίνει με σειρά άλλων ζητημάτων μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ , οι «κλειδοκράτορες» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τις προθέσεις τους για το  Champions League, για τα δικαιώματα του οποίου οι άνθρωποι της TEAM έχουν κάνει τις πρώτες διερευνητικές κρούσεις. Ο Σίμος Κεδίκογλου ξεσπάθωσε ως  βουλευτής της ΝΔ κατά της σύμβασης ΕΡΤ-TEAM, όμως ως υφυπουργός επικρατείας την εφάρμοσε. Αν αναλάβει την ευθύνη της ΝΕΡΙΤ, όπως διαφαίνεται, τότε η υπόθεση Champions League θα λάβει άλλες διαστάσεις. Κι αν γίνουν εθνικές εκλογές, όλα θα μπουν σε άλλη βάση...


Δεν υπάρχουν σχόλια: