4.4.14

Το κλείσιμο της ΕΡΤ και ο κ.Μπαλτάκος...



Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση του λουκέτου της  ΕΡΤ μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας μεταξύ των κυρίων Κασιδιάρη και Μπαλτάκου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσουκαλης υπενθύμισε διάλογο που είχε  με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.  Ο  Τ. Μπαλτάκος στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο συσκέψεις των 3 αρχηγών, Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, Φ. Κουβέλη, τον Ιούνιο του 2013, είχε διαμηνύσει στον Ν. Τσουκαλη πως ο αρχηγός της ΝΔ θα έκανε εκλογές και θ  συγκυβερνούσε με την ΧΑ!




Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ έκλεισε με απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφέροντας πως προκαλείται ζημία στο ελληνικό δημόσιο. Προηγήθηκε η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου , η οποία στη συνέχεια ποτέ δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή!


Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της ζητά να ανοίξει ξανά η  ΕΡΤ.  Η  ομοσπονδία των δημοσιογράφων αναφέρει πως ο πρώην  γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος, ήταν ο εμπνευστής και συντάκτης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υιοθέτησαν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και επέβαλαν το «μαύρο» της ΕΡΤ. Η ΠΟΕΣΥ διατυπώνει εκ νέου τη θέση πως “εκτός από αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική, η «μαύρη» ΠΝΠ ήταν μια ξεκάθαρη ακροδεξιά φιμωτική απάνθρωπη παρέμβαση” . Επιπλέον μετά “και την παταγώδη αποτυχία των διαφόρων «μορφωμάτων» για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση” η Ομοσπονδία κρίνει πως είναι “πλέον επιτακτική την υποχρέωση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη μοιραία ΠΝΠ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους της, εδώ και τώρα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: