12.4.14

«Πειράματα», συγκρούσεις, και «κλειδώματα»



Μπορεί μια εταιρεία να “κλειδώσει” τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας; Το ενδεχόμενο ο  ΟΤΕ TV θα διαθέσει μόνο στους συνδρομητές του, τον τελικό της διοργάνωσης της ΕΠΟ, παραμένει ανοικτό και το επιπλέον ερώτημα που τίθεται είναι αν στο μέλλον οι συνδρομητικές πλατφόρμες επιδιώξουν το πλήρες κλείδωμα των αθλητικών γεγονότων.


Αξίζει κανείς να σταθεί στη στάση που κράτησε ο ΟΤΕ έναντι της ΕΡΤ στην υπόθεση ελεύθερης μετάδοσης το  Champions League. Πριν  από 3 χρόνια η τότε διοίκηση της ΕΡΤ, υπό τους Στ Στεφάνου και Λ. Ταγματάρχη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από καταγγελίες του Σ. Κεδίκογλου, για «ακριβή» αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του  Champions League. Η ΕΡΤ μαζί με τη Nova είχαν εξασφαλίσει τα δικαιώματα, και έτσι το  Champions League ως το τέλος της σεζόν έχει διπλή κάλυψη σε ελεύθερη και συνδρομητική τηλεόραση.


Ο ΟΤΕ TV  τότε διεκδικούσε την επανάληψη του διαγωνισμού, με την απόρριψη της ΕΡΤ, ώστε να κατευθυνθεί το αθλητικό προϊόν εξ ολοκλήρου στη συνδρομητική τηλεόραση. Ο συνδρομητικός φορέας, τότε, είχε συνταχθεί με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι  οποίοι και πολέμησαν τη συμφωνία ΕΡΤ-TEAM. Η θέση του ΟΤΕ TV ήταν πως το τίμημα των 32,4 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια ήταν πολύ ακριβό εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα. Τελικά το Champions League πέρασε στη ΔΤ, το μόρφωμα που διαδέχθηκε την ΕΡΤ, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες και πλέον  αναμένεται η μετάδοση του μεγάλου τελικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: