3.4.14

Ανεβαίνει η συνδρομητική τηλεόραση



Σημαντικά ανάπτυξη  εμφανίζει η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, εν μέσω της βαθιάς ύφεσης. Τα στοιχεία που έρχονται για το 2013 δείχνουν πως η  Forthnet  με περισσότερους  από 455 χιλιάδες  συνδρομητές και ο ΟΤΕ TV με 255 χιλιάδες δημιουργούν μια νέα δυναμική στη συγκεκριμένη αγορά.


Η διεύρυνσή της  συμβαίνει κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στην αγορά των τηλεπικοινωνιών είναι σε εξέλιξη διεργασίες για τη δημιουργία νέων εταιρικών σχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως η πορεία της  Forthnet ανάγκασε τη WIND και τη Vodafone να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας 29 εκατ. ευρώ, σε ένα δύσκολο, οικονομικό περιβάλλον. Η εταιρεία, επίσης, με το προϊόν Nova3play δημιούργησε ένα νέο ελκυστικό, για τους καταναλωτές προϊόν με τηλεόραση, Internet και τηλεφωνία.

Επιπλέον, η φτωχοποίηση τμήματος  της ελληνικής κοινωνίας έχει οδηγήσει σε σκληρές περικοπές  τα νοικοκυριά , με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να επιλέγουν την κατ΄ οίκον ψυχαγωγία, μέσω του Internet και της τηλεόρασης. Εδώ ξεκινάει η διάκριση του προβαλλόμενου προϊόντος. Ελάχιστα αθλητικά γεγονότα μεταδίδονται πλέον από την ελεύθερη τηλεόραση, και ταυτόχρονα, οι ιδιωτικοί σταθμοί, εξαιτίας των επαναλήψεων και των μνημονιακών ειδήσεων χάνουν το κοινό τους.

Η συνδρομητική τηλεόραση έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, ταινίες και σειρές πρώτης προβολής, κερδίζοντας θεατές, σε σπίτια και καφετέριες. Στο μεταξύ τους ανταγωνισμό, η Nova έχει τον πρώτο λόγο με συμφωνίες αποκλειστικής μετάδοσης με όλα τα στούντιο του Χόλιγουντ και παρακολουθώντας την πορεία των ελληνικών ομάδων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, και επιπλέον το Champions League  και το  Europa League. Ο  ΟΤΕ TV πάλι έχει επενδύσει στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

1 σχόλιο:

Thanasis είπε...

αφού τα ελεύθερα κανάλια δεν βλέπονται πλέον λογικό είναι η συνδρομητική να έχει πάρει μεγάλη αύξηση συνδρομητών, με πρώτη την Nova λόγο πολλών ετών παρουσίας και εμπειρίας στις ανάγκες του καταναλωτή