24.4.14

Τι θα κάνει με το Μουντιάλ η ΝΕΡΙΤ;

Θολό παραμένει το τοπίο των μεταδόσεων του Μουντιάλ της Βραζιλίας.  Σε λιγότερο από δύο μήνες ξεκινούν οι αγώνες με τη συμμετοχή της  Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου,  χωρίς η ΝΕΡΙΤ να έχει ενημερώσει για τον τρόπο κάλυψης. Το πλέον εντυπωσιακό είμαι πως 10 μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, η ΝΕΡΙΤ δεν εκπέμπει και φιλοδοξεί να βγει στον αέρα στις 5 Μαΐου.



Τα δικαιώματα του Mundial φέρουν τη σφραγίδα της ΕΡΤ. Εικάζεται πως πέρασαν υπό τον έλεγχο του ...υπουργείου Οικονομικών, το οποίο και όρισε διαδοχικά ως ειδικούς διαχειριστές, αρχικά το Γκίκα Μάναλη και στη συνέχεια την Αφροδίτη Γουγά. Τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να περάσουν στη ΝΕΡΙΤ, όμως με τον τρόπο αυτό θα αναγνωριστεί ως διάδοχος κατάσταση της ΕΡΤ η ΝΕΡΙΤ με ό,τι αυτό σημαίνει για τις προσφυγές.


Το δεύτερο ζήτημα είναι ο αριθμός των διαθέσιμων τηλεοπτικών σταθμών. Η ΕΡΤ είχε 3 σταθμούς εθνικής εμβέλειας (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3) και δεν προλάβαινε να καλύψει το σύνολο των αγώνων. Η ΝΕΡΙΤ σύμφωνα με το σχεδιασμό θα βγάλει στον αέρα ένα κανάλι- τη ΔΤ που ήδη εκπέμπει- και κάποια στιγμή ένα περιφερειακό. Με δεδομένα τα προβλήματα στην μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, ακόμη και αν βγάλει στον αέρα κάποιο ψηφιακό κανάλι δεν είναι βέβαιο πως θα μπορεί να καλύψει όλη τη χώρα. Επιπλέον  δεν προχώρησε  σκέψη που υπήρχε, να προκηρύξει διαγωνισμό για τους αγώνες που δεν θα μπορούσε να καλύψει, ανάμεσα σε Nova και ΟΤΕ TV. Εν αναμονή, λοιπόν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: