14.3.14

Στον εισαγγελέα χωρίς καν να εκπέμψει!


Ο πρώτος εισαγγελικός έλεγχος πριν ακόμη εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ είναι γεγονός... Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι κάποιοι υποψήφιοι στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για τις 615 θέσεις εργασίας χρησιμοποίησαν πλαστές βεβαιώσεις για να πιστοποιήσουν γνώσεις τους σε ξένες γλώσσες και να εξασφαλίσουν την αναγκαία μοριοδότηση για την πρόσληψή τους.


Η παρέμβαση έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και ύστερα από παρέμβαση του Εποπτικού Συμβούλιου  για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί  αξιόποινες πράξεων κατά την πιστοποίηση των προσόντων που επικαλέστηκαν υποψήφιοι του διαγωνισμού. Προηγήθηκε η δημόσια καταγγελία του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μιχάλη Κουρουτό σχετικά με πλαστές πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας που χορηγήθηκαν από συγκεκριμένο κέντρο ξένων γλωσσών της Θεσσαλονίκης.

Η ΝΕΡΙΤ δηλώνει πως λαμβάνει “όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε φαινομένου απόπειρας νόθευσης του αδιάβλητου των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πρόσληψη του προσωπικού της.”




Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ επέλεξαν να μην ακολουθήσουν το δρόμο του ΑΣΕΠ, ούτε και κάποια άλλη διαδικασία για την επιλογή των προσώπων. Αξίζει όμως να  επισημανθεί πως όλα αυτά γίνονται πάνω στα συντρίμμια της ΕΡΤ, την οποία έκλεισε η κυβέρνηση, με τη δικαιολογία πως ήταν «αμαρτωλή». Το πολιτικό αυτό σφάλμα έχει δημιουργήσει σοβαρή προβλήματα, καθώς η χώρα δεν έχει επί της ουσίας δημόσια ραδιοφωνία τηλεόραση, και πλέον το ερώτημα που υπάρχει  είναι αν η ΝΕΡΙΤ θα κατορθώσει να εκπέμψει πρόγραμμα στις 27 Απριλίου όπως δεσμεύτηκε ο υφυπουργός , Π. Καψής . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: