28.3.14

Εισαγγελική έρευνα για τα επίδομα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ


Προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα  για το δημοσίευμα της
εφημερίδας “Real News” σχετικά με παράνομη είσπραξη οικογενειακού επιδόματος (επιδόματος ανηλίκου) της δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου, αντιπροέδρου του ΕΣΡ και  μητέρας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φακού.



Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, Ε. Σίσκου και Χ. Μαστοραντωνάκη καλούνται να ερευνήσουν την βασιμότητα των δημοσιευμάτων σχετικά με την επί σειρά ετών παράνομη είσπραξη επιδόματος ανηλίκων από ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.  Το θέμα μετά το δημοσίευμα της “Real News» πήρε διαστάσεις με την ΕΣΗΕΑ να αποδίδει ευθύνες κυρίως στους εκδότες, υποστηρίζοντας πως η εισφοροδιαφυγή επί πολλά χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση των ταμείων . “Το μείζον πρόβλημα του κλάδου και των ασφαλιστικών μας ταμείων είναι η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή των γνωστών σε όλους εργοδοτών οι οποίοι οφείλουν εκατομμύρια προς το Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. και οι οποίοι θα πρέπει αμέσως να καταβάλουν τα οφειλόμενα, αφού ληφθούν εναντίον τους όλα τα νόμιμα μέτρα”, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ. «Αντ’ αυτού”, υποστηρίζει η ένωση συντακτών “η κοινή γνώμη έγινε μάρτυρας του πρωτοφανούς μηντιακού κανιβαλισμού της συναδέλφου Λίνας Αλεξίου κατόπιν διαρροής προσωπικών της δεδομένων που οδήγησε στην δημοσιοποίηση τους από τον Τύπο κατά παράβαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και χωρίς να ζητηθεί η δική της άποψη επί του θέματος, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.”


Η ΕΣΗΕΑ επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ “Εύλογα συνεπώς γεννάται το ερώτημα για ποιο λόγο αναζητούνται τώρα τα ποσά αυτά λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το Ταμείο είχε γνώση της οικογενειακής κατάστασης των ασφαλισμένων του και ως εκ τούτου όφειλε το ίδιο να περικόψει παροχές οι οποίες δεν έπρεπε να καταβάλλονται.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: