5.3.14

Και μικρή ΝΕΡΙΤ και υπό τον έλεγχο της Τρόικα

Και μικρή ΝΕΡΙΤ και υπό τον  έλεγχο της Τρόικα

Στις 27 Απριλίου δηλώνει ο υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης, πως θα είναι στον αέρα η ΝΕΡΙΤ στην περίπτωση που αυτή τη φορά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του.  Κι αυτό γιατί η συζήτηση για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους της  Τρόικα, από χθες.


Η νέα κρατική τηλεόραση θα έχει 2 τηλεοπτικούς σταθμούς,  3 ραδιοφωνικούς  και δραστηριότητα στο Internet με μηνιαίο τέλος 3 ευρώ. Εξ αυτών  σύμφωνα με την απόφαση του Π. Καψή από τα συνολικά προϋπολογιζόμενα έσοδα των 191 εκατ. ευρώ , τα 91, εκατ. ευρώ  θα πηγαίνει στο «πρωτογενές πλεόνασμα». Η ΝΕΡΙΤ έρχεται να αντικαταστήσει την ΕΡΤ, η οποία είχε 3 τηλεοπτικούς σταθμούς (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3), ένα δορυφορικό (ΕΡΤ World) ραδιοφωνικά προγράμματα εθνικής εμβέλειας τοπικά, περιφερειακά και παγκόσμιας εμβέλειας παράλληλα με την ανάπτυξη του Internet. Το νέο σχήμα δείχνει να στελεχώνεται από πρόσωπα που είχαν γνωστή αμφιλεγόμενη δράση την περίοδο της  ΕΡΤ και άλλους που έχουν επιλεγεί από τη νέα διοίκηση, η οποία έχει διοριστεί με έμμεσο τρόπο από την κυβέρνηση.


Το νέο σχήμα της ΝΕΡΙΤ δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα κάνει με τα αθλητικά γεγονότα. Η ΕΡΤ είχε αποκτήσει για παράδειγμα τα δικαιώματα του Champions League το διάστημα 2012-15. Η σύμβαση αμφισβητήθηκε από το Σίμο Κεδίκογλου, όταν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης και υλοποιήθηκε επί των ημερών του από τη ΔΤ . Τώρα που θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος των διαβουλεύσεων από την ΤΕΑΜ, η ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να απαντήσει αν θα αποσυρθεί και από αυτό το πεδίο ή όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: