6.3.14

Πρωτοδικείο: …Χωρίς μεσάζοντες τα δικαιώματα του Κυπέλλου!


“Βόμβα” στο  Κύπελλο Ελλάδας.  Οι αγώνες της διοργάνωσης μεταδίδονται από τον ΟΤΕ TV, όμως μια δικαστική απόφαση, αλλάζει πλήρως τα δεδομένα την ίδια ώρα  που  είναι σε εξέλιξη έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων στην  υπόθεση αυτή.


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ. αριθμ. 731/2014 απόφασή του,  αναγνωρίζει “ως απολύτως άκυρη την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ με την οποία παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην Κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων Media Goal LTD», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η  Forthnet . Η εταιρεία αυτή- η οποία έχει ως εκπρόσωπο της τον κ. Γιώργο Κούμα, αναπληρωτή πρόεδρο της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας- στη συνέχεια μεταβίβασε τα δικαιώματα στον ΟΤΕ TV. 

Η  δικαστική αντιπαράθεση ξεκίνησε από τη δημόσια καταγγελία της Forthnet, η οποία κατέθεσε μήνυση και αγωγή σε βάρος της ΕΠΟ για τη συγκεκριμένη απόφαση.  Κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού, μεταξύ άλλων είχε απαγορευθεί η  παρουσίας της εκπροσώπου της Nova κατά το άνοιγμα των προσφορών, ενώ προηγουμένως δεν είχαν απαντηθεί οι διευκρινίσεις που είχε ζητήσει η Forthnet από την ΕΠΟ για τα θέματα που προέκυπταν από το διαγωνισμό.


 Η  Forthnet   είχε επανειλημμένως  δηλώσει πως είναι παράνομη η απόφαση της ΕΠΟ να αναθέσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κυπριακή εταιρεία «Media Goal Ltd», επικαλούμενη το άρθρο 84 του Ν. 2725/1999. Το άρθρο αυτό  επιτρέπει την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που χειρίζεται η ΕΠΟ μόνο σε νόμιμους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

1 σχόλιο:

lakis είπε...

έλεος τι διαπλοκή είναι αυτή; δηλαδή ο οτε παράνομα μέσο ΕΠΟ,των Κυπρίων και φυσικά πολλών παρελκόμενων πήρε τα δικαιώματα του κυπέλλου. πολύ σωστή η απόφαση του πρωτοδικείου να δικαιώσει την forthnet η οποία πορεύεται νόμιμα