24.3.14

Συμφωνία 4ετίας μεταξύ IAAF και EBU


Επιστροφή στους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς  για την Διεθνή Ομοσπονία Στίβου. Η IAAF προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την EBU, διάρκειας 4 ετών, μετά την περιπλάνησή της, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, στην ιδιωτική τηλεόραση.  H  συμφωνία αυτή που ίσχυσε από την 1η Μαρτίου είχε ως αποτέλεσμα τη μετάδοση των αγώνων από τη ΔΤ  του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που έγινε στο Σόποτ της Πολωνίας.


Η συμφωνία αυτή καλύπτει όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις της IAAF (όπως World Athletics Series) και δεν συμπεριλαμβάνονται τα Diamond League, που αποτελούν ξεχωριστή διοργάνωση της IAAF. Στα World Athletics Series, περιλαμβάνονται οι Αγώνες Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανοιχτού και Κλειστού Στίβου, Παγκόσμιο Κύπελλο, Παγκόσμια πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου, Βάδην και Ημιμαραθωνίου και τα παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων και παίδων.  Επί της ουσίας στο πακέτο περιλαμβάνονται τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, στο Πεκίνο το 2015 και στο Λονδίνο το 2017, ένα κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ το 2016 και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».


Τα στοιχεία τηλεθέασης για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου του Σόποτ, σύμφωνα με την ίδια την  IAAF, ήταν κατά πολύ υψηλότερα, έναντι της Κωνσταντινούπολης το 2012, με εικόνα που διανεμήθηκε σε Ευρώπη και Αφρική, με περισσότερες από 250 ώρες μετάδοσης. «Η IAAF είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη, που οι φίλοι του στίβου σε όλη την Ευρώπη ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα χάρη στις εθνικές συμφωνίες για την ελεύθερη μετάδοση, αλλά και από την πανευρωπαϊκή κάλυψη του Eurosport
», σχολίασε ο  Σενεγαλέζος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου Λαμίν Ντιάκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: