19.3.14

Πρόστιμα 255.000 ευρώ από το ΕΣΡ!




Χάθηκε η μπάλα χθες στο ΕΣΡ. Το συνολικό ύψους των προστίμων  ανήλθε σε 255.000 σε  Alpha, Mega και ΑΝΤ1 για 3 διαφορετικές κατηγορίες παραβιάσεων. Τη μετάδοση τηλεπαιχνιδιού που έχει χαρακτηριστεί παράνομο από την Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων, την υπέρβαση του χρόνου διαφήμισης και τη συγκεκαλυμμένη διαφήμισης. 
Σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται για υπερβολικές αποφάσεις από ένα συμβούλιο, χωρίς νόμιμη  σύνθεση και συναίσθηση της οικονομικής πραγματικότητας.



Ο Alpha τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100.000 ευρώ για τη μετάδοση κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Αννίτα SOS»  του τηλεπαιχνιδιού «Τροχός». Το συγκεκριμένο  παιχνίδι, σύμφωνα με το ΕΣΡ κρίθηκε από την ΕΕΕΠ, ως «παράνομο τυχερό παιχνίδι».  Στη δεύτερη περίπτωση στο σταθμό επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ  καθώς το ΕΣΡ ανακάλυψε συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην μετάδοση του λογότυπου της "SpοrtDay" στη διάρκεια του αθλητικού δελτίου ειδήσεων, το οποίο παρουσιάζει ο Γιώργος Χελάκης!

Στο Mega, το ΕΣΡ διαπίστωσε υπέρβαση του διαφημιστικού χρόνου, σχεδόν σε διπλάσιο ποσοστό, από τα` 12 λεπτά   που προβλέπει η νομοθεσία ανά ώρα, και επέβαλε δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 80.000 ευρώ (50.000 +30.000 ευρώ). Στην περίπτωση του ΑΝΤ1 το συνολικό πρόστιμο του συμβούλιο ανήλθε σε 60.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 30.000 ευρώ είναι για υπέρβαση του διαφημιστικού χρόνου και τα 30.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση.

Τα πρόστιμα αυτά είναι άμεσα καταβλητέα από τους; τηλεοπτικούς σταθμούς στις αρμόδιες ΔΟΥ και στη συνέχεια υπάρχει η δυνατότητα για την προσφυγή στο ΣτΕ, το οποίο έχει κρίνει πολλές φορές, πως υπάρχει ζήτημα μη νόμιμης συγκρότησης της ραδιοτηλεοπτικής Αρχής. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: