26.2.14

Τυχερά παιχνίδια μέσω TV χωρίς όρια!


 Μπορεί το στοίχημα στην Ελλάδα να παραμένει μια κλειστή αγορά, όμως αυτό που απελευθερώνεται, δημιουργώντας ένα πεδίο χωρίς κανόνες ελέγχου είναι τα τηλεπαιχνίδια του τζόγου από τις τηλεοπτικές συσκευές. Η  Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που ορίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, στον κανονισμό που εξέδωσε για τα τυχερά παιχνίδια δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες που παρέχουν τα παιχνίδια στα κανάλια να παίζουν χωρίς αντίπαλο...


Σε αντίθεση με το σχετικό νόμο που προβλέπει τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ για κάθε παιχνίδι που πρόκειται να βγει στον αέρα, ο κανονισμός που συνέταξε η ΕΕΕΠ προβλέπει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της δεύτερης Αρχής χωρίς καμία εμπλοκή της πρώτης. Ο κανονισμός δεν έχει κανένα περιορισμό στο χρόνο αναμονής του θεατή πριν βγει στον αέρα ή κατά του διάρκεια του προγράμματος. Το μυστικό βρίσκεται ακριβώς στη χρέωση των εταιρειών τηλεηχοπληροφόρησης με την οποία επιβαρύνεται ο θεατής ο οποίος καλεί να απαντήσει σε ερωτήσεις χαμηλού επιπέδου, με δέλεαρ κάποιο χρηματικό ποσό. Η ΕΕΕΠ ζητάει μόνο, να υπάρχει ένας σχετικός βαθμός ευκολίας στις ερωτήσεις. Επίσης ο κανονισμός αυτός αναστέλλει για «μεταβατικό διάστημα» την είσπραξη των δικαιωμάτων του δημοσίου από τη λειτουργία αυτή.
   
Τέλος, δεν εμπίπτουν στις ρυθμίσεις της απόφαση της Αρχής,  τα παιχνίδια οι διαγωνισμοί και οι κληρώσεις που διεξάγονται από ραδιοτηλεοπτικά ή τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, όταν αυτά διεξάγονται με απλή κλήση ή μήνυμα από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: