14.2.14

«Όχι» στην εκπομπή για το Φαρμακονήσι!

 Νέο κρούσμα λογοκρισίας στα ελληνικά ΜΜΕ. Μετά την περιπέτεια της Πόπης Χριστοδουλίδου από την οποία ζητήθηκε από την Ασφάλεια η απόσυρση ρεπορτάζ με θέμα τη φύλαξη στόχων στη στεριά από άνδρες του Λιμενικού που στηριζόταν σε στοιχεία που δημοσιεύτηκε στο…ΦΕΚ από την Κω, έρχεται ένα ακόμη “μήνυνα”.


Η Πρωτοδίκης Αντιγόνη Σταμολέκα με έγγραφό της προς το Mega ζητάει, να μην μεταδοθεί, την επόμενη Τρίτη, η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, «Πρωταγωνιστές» η οποία έχει ως θέμα την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Η εκπομπή έχει συλλέξει στοιχεία και μαρτυρίες για τις συνθήκες του ναυαγίου που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Η εισαγγελέας επικαλείται την διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης και ζητάει να μην μεταδοθεί η εκπομπή και να διακοπεί και η προβολή του σχετικού τρέιλερ, μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά της. Σε διαφορετική περίπτωση  η παραβίαση αυτή μπορεί να επιφέρει «σοβαρές ποινικές κυρώσεις», όπως αναφέρεται στο έγγραφο που εστάλη προς το Mega. 



Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο “μήνυμα” το οποίο έρχεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, οι οποίοι δηλώνουν πως θα προτίθενται να μηνύσουν την “Ελληνοφρένεια” (Alpha)  για τον ... Μπάλουρδο. «Αποτελεί πρόκληση και πολλά ερωτηματικά από πλευράς υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. η διαπόμπευση που δέχονται οι αστυνομικοί, ιδιαιτέρως της ΥΑΤ και ομάδας ΔΕΛΤΑ από την σατιρική σειρά «Ελληνοφρένεια» που παρουσιάζεται στην τηλεόραση του Alpha χωρίς κάποιος να παίρνει θέση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: