1.1.14

Έρχεται “μονομαχία” Nova-OTE TV για το Champions League



Ήταν παιχνίδι για 3, αλλά σε λίγο καιρό θα παίζουν μάλλον 2 παίκτες στο στίβο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.  Η ΕΡΤ προς ικανοποίηση των αντιπάλων της ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, με απόφαση της κυβέρνησης, σταμάτησε να υπάρχει και να διεκδικεί μερίδιο στην ενημέρωση και τα αθλητικά γεγονότα. Το ερώτημα που υπάρχει είναι από εδώ και πέρα ποιο δίκτυο θα πληρώνει για την απόκτηση των αθλητικών δικαιωμάτων και πόσο θα κοστίζει αυτό στον τηλεθεατή.


Η ιδιωτική τηλεόραση, με εξαίρεση τον ΑΝΤ1 δείχνει να μην έχει τις οικονομικές δυνάμεις για να παρακολουθήσει τη μάχη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Το άλλοτε κραταιό Mega, που είχε στο παρελθόν  το Champions League , δίνει μάχη επιβίωσης, ενώ ο ΑΝΤ1 προτιμάει την ασφαλή, χαμηλότερου κόστους επιλογή του Europa League . Η ΔΤ «κληρονόμησε» από την «αμαρτωλή ΕΡΤ» τα δικαιώματα του  Champions League και του Mundial, τα οποία θα πρέπει να περάσουν στη ΝΕΡΙΤ για να συνεχίσει να τα μεταδίδει. Όμως, η ΝΕΡΙΤ θα πρέπει ταυτόχρονα να αποκτήσει και έσοδα, τα οποία θα προέλθουν από τη χρέωση από σήμερα του ανταποδοτικού τέλους, προς 3 ευρώ, το μήνα, ανά νοικοκυριό.   Όμως, τα χρήματα για την κίνηση της εταιρείας θα έρθουν στα ταμεία της από το Μάρτιο του 2014... Προς το παρόν ο μόνος σχεδιασμός που υπάρχει είναι η πώληση αγώνων του Mundial που εξασφάλισε η ΕΡΤ στη συνδρομητική τηλεόραση.


Αναπόφευκτα η κούρσα για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του  Champions League της περιόδου 2015-2018 θα διεξαχθεί με δύο σίγουρους παίχτες, τη nova και τον ΟΤΕ TV.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ? ΜΗΠΩς ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ? ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ

thodoris είπε...

θεωρητικά είναι παιχνίδι για 2. επι πραγματικού αν η nova θελήσει να πάρει τα δικαιώματα του CL ο οτε δεν θα μπορέσει να της αντισταθεί μιας και δεν μπορεί να συγκριθεί με το μέγεθος της και την δυναμική της

Γιαννης είπε...

Ελπίζω και εύχομαι να το πάρει ο ΟΤΕ για να βλέπουμε ποδόσφαιρο στο 1/3 της τιμής. ....
Έτσι και αλλιώς είναι ένα πλήρες πακέτο ο ΟΤΕ. . αν πάρει και το champion league θα είναι ότι καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

δεν πα να παιζει οποιοs θελει!ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΦΡΑΓΚΟ σε κανεναν ιδιωτη.εδω ο κοσμοs καιγεται,θα δινουμε και μηνιατικο χαρατσι για την μπαλα...!αs ειναι καλα το ιντερνετ!

thodoris είπε...

Γιάννη αν ψάξεις τιμές συμφέρει nova γιατί ο οτε με 24αρι internet και sportpack το οτε έχει 57 ευρώ ενώ η forthnet-nova με 50 ευρώ.