25.1.14

“Παίζουν μπάλα” με την Εθνική



Η μεγάλη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα  της Εθνικής ποδοσφαίρου έφτασε. Κάποτε οι μεταδόσεις των αγώνων ήταν συνυφασμένοι  με την ΕΡΤ, όμως στη διαδρομή, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας πέρασαν στο Mega, το οποίο απέκτησε τους αγώνες της ομάδας που κατέκτησε το Euro2004 και τώρα οδεύει προς το Mundial της Βραζιλίας. Στον ανταγωνισμό για τα δικαιώματα μπαίνει η συμμαχία των ΑΝΤ1-OTE TV , διεκδικώντας τα δικαιώματα  της εθνική ποδοσφαίρου.


Μέχρι τώρα αυτά που γνωρίζαμε ήταν πως η ΕΡΤ είχε , μέσω της EBU, τα μεγάλα τουρνουά,  όπως το  Euro και το Mundial και το Mega τη φάση των προκριματικών. Η σύμβαση μεταξύ της ΕΠΟ και του Mega για τους εντός έδρας αγώνες της εθνικής λήγει στις  30 Ιουνίου.  Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η ΕΡΤ πλέον δεν υπάρχει και η ΝΕΡΙΤ δηλώνει πως θα μεταδώσει το Mundial. Ο  ΟΤΕ TV έχει ήδη ξεκινήσει τη μετάδοση των αγώνων της Εθνικής και ο  ΑΝΤ1 φιλοδοξεί να πάρει τη θέση που κατείχε το Mega για το ελεύθερο σήμα. Το Mega βρίσκεται σε καθοδική πορεία, αναζητώντας κεφάλαια  από τους μετόχους του, σε αντίθεση με την αντίπαλό του ΑΝΤ1 που ανεβαίνει στη θεαματικότητα και ακολουθεί επεκτατική πολιτική, κυρίως εκτός συνόρων.


Η απόσυρση της ΕΡΤ από το σκηνικό, με απόφαση της κυβέρνησης,  επέτρεψαν στον ΑΝΤ1 και τον ΟΤΕ  TV να αποκτήσουν το  Eurobasket 2013 και τώρα το «έπαθλο» φαίνεται να είναι η Εθνική Ποδοσφαίρου. Η προηγούμενη εμπειρία του  Eurobasket, δείχνει πως η δημοσία τηλεόραση μπορεί να  υποχωρήσει εκ νέου προς όφελος της ιδιωτικής τηλεόρασης, ακόμη και αν πρόκειται για αγώνες της Εθνικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: