24.1.14

Ποια είναι η στρατηγική της Δημόσιας Τηλεόρασης στα αθλητικά δικαιώματα;



Ως “επτασφράγιστο μυστικό κρατούν στη ΔΤ και στη ΝΕΡΙΤ την υπόθεση αθλητικά δικαιώματα. Η ΔΤ διατηρεί το Champions League τουλάχιστον για αυτή τη χρονιά και η ΝΕΡΙΤ, όπως ανακοίνωσε για λογαριασμό της ο Γκίκας Μάναλης θα μεταδώσει τους αγώνες του Mundial, χωρίς όμως περισσότερες διευκρινίσεις. Η αλήθεια είναι πως κανείς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση δημόσια τηλεόραση δεν τολμάει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να δώσει απαντήσεις.
   

Πριν το κυβερνητικό λουκέτο η ΕΡΤ, παράλληλα με την εντυπωσιακή βελτίωση των οικονομικών της είχε χαράξει μια καθαρή στρατηγική στις αθλητικές μεταδόσεις. Έφυγε από το πεδίο των δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου είχαν υπογραφεί συμβάσεις με υψηλότατα τιμήματα και παράλληλα απέκτησε τα δικαιώματα του Champions League ως τη σεζόν 2014-15, και είχε κλείσει και τα Eurobasket 2013, 2015 και Mundobasket 2014, μαζί βέβαια με το Μουντιάλ και τους Ολυμπιακούς  Αγώνες, Χειμερινούς και Θερινούς.
Τώρα που θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το  Champions League ή για τα δικαιώματα της Εθνικής Ποδοσφαίρου, το ερώτημα για τα δύο κρατικά μαγαζιά, τη ΔΤ του Γκίκα Μάναλη και τη ΝΕΡΙΤ του Γιώργου Προκοπάκη, είναι αν θα λάβουν μέρος στη διαδικασία.

Τα πρώτα μηνύματα δεν είναι καθόλου θετικά. Τα τουρνουά του Mundobasket και του  Eurobasket πέρασαν στον ΑΝΤ1 και τον οτε TV, ενώ όπως ακούγεται έντονα είναι πολύ πιθανόν  αγώνες του Mundial να πουληθούν στη συνδρομητική τηλεόραση, από τη στιγμή που η μελλοντική δημόσια τηλεόραση θα έχει 2 αντί για 3 κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: