29.1.14

Διορίζουν 615 εργαζόμενους και “κόβουν” 2.000

Το λουκέτο στην ΕΡΤ “στοιχίζει” 2.000 θέσεις μόνιμης εργασίας! Αν και η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό η κυβέρνηση έκλεισε με αυτό το πρόσχημα την εταιρεία δημιουργώντας με μεγάλη καθυστέρηση τη ΝΕΡΙΤ.  Η νέα εταιρεία θα προσλάβει συνολικά 615 εργαζομένων σε διάφορες ειδικότητες εντός και εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου (ΣΑΧ) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


Μέχρι και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00, συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων για την κάλυψη 356 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ (132 δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων), καθώς και για την  κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών, που θα συμβάλλουν στην επιλογή του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση  Επίσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.asep.gr θα δημοσιευθεί προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 259 θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στη ΝΕΡΙΤ.  Οι αιτήσεις για τις 259 θέσεις θα πρέπει να υποβληθούν ως τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.  

Παράλληλα, με  τροποποίηση στην υπουργική απόφαση περί κλεισίματος της ΕΡΤ,  ο Γιάννης Στουρνάρας, και ο Παντελής Καψής  μεταφέρουν το μόρφωμα του υπουργείου οικονομικών, που λειτουργεί το κανάλι ΔΤ,  στη ΝΕΡΙΤ, με το προσωπικό που διαθέτει. Το προσωπικό αυτό έχει δίμηνες συμβάσεις . Η  ΔΤ , θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τον Ιούνιο, καθώς είναι “υποχρεωμένη” να καλύπτει την ελληνική προεδρία στην ΕΕ.

Τέλος , απόψε το απόγευμα (18.00) λήγει η “κατεπείγουσα” πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΝΕΡΙΤ προς παραγωγούς και δημιουργούς, για εκτέλεση παραγωγής προγράμματος που θα καλύψει τις ανάγκες της από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια: