7.12.13

Το "παιχνίδι" της αύξησης του κεφαλαίου στη Forthnet


 Στη μάχη για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου μπαίνει η Forthnet.Η εταιρεία  θέλει να συγκεντρώσει ποσό έως και 30 εκατ. ευρώ σε μια διαδικασία που ξεκινάει την επόμενη Τρίτη και θα ολοκληρωθεί ως τις 24 Δεκεμβρίου. Η πρόσφατη απόκτηση του 32,3% της Forthnet από τη WIND, δείχνει τη διάθεση ενίσχυσης της εταιρείας σε περίοδο μετασχηματισμού των τηλεπικοινωνιών Απέναντι από τη συμμαχία Forthnet_WIND  υπάρχει ο ΟΤΕ, θυγατρική της Deutsche Telecom, έχοντας τον πρώτο λόγο στις τηλεπικοινωνίες με μερίδιο πλέον και στη συνδρομητική τηλεόραση, μέσω του ΟΤΕ TV.



Στη διαδικασία της αύξησης, κρίσιμη είναι η στάση των δύο κύριων μετοχών, των Αράβων της Emirates International Τelecommunications (41,27%) και της Wind (32,3%), αν δηλαδή θα ενισχύσουν περαιτέρω ή όχι την εταιρεία. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό καθώς οι δύο πλευρές θα πρέπει να διεκδικήσουν και τα αδιάθετα δικαιώματα που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Υπάρχει ήδη το παράδειγμα της αύξησης στο Mega κατά 15 εκατ. ευρώ. Συμμετείχαν  όλοι οι μεγάλοι παίχτες, ΔΟΛ,Πήγασος, Όμιλος Βαρδινογιάννη και απείχαν οι Ρέστης και Κοπελούζος. Στο δεύτερο γύρο των αδιάθετων μετοχών, συμμετείχαν μόνο ο Πήγασος και οι off shore εταιρείες του ομίλου Βαρδινογιάννη, οι οποίες και τελικά αύξησαν το μερίδιό τους στο κανάλι.


Η συμμετοχή όλων των μετόχων στην αύξηση της Forthnet θα ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρείας που θα τις επιτρέψει να συζητήσει εκ νέου με πολύ καλύτερους όρους με  τις τράπεζες για τα δάνεια της. Στην πορεία αυτή ενισχυτικό ρόλο παίζει η άνοδος των συνδρομητών  Nova 3play και η βελτίωση των εσόδων από τη λιανική πώληση από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: