24.12.13

“Καθαρό” το Champions League σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ



Η ΕΡΤ … “σώζει” τη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ και στην υπόθεση του Champions League.  Το μόρφωμα ΔΤ του υπουργείου οικονομικών μεταδίδει πλέον νόμιμα ένα από τα εμπορικότερα προϊόντα της ελληνικής τηλεόρασης το Champions League. Η έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για τους, Λ. Ταγματάρχη, Στέλιου Στεφάνου,  και Δημήτρη Χατζηγεωργίου, επιτρέπει «άφοβα» στον ειδικό διαχειριστή της  ΕΡΤ ΑΕ και άτυπο συντονιστή της ΔΤ να μεταδίδει, από τη ΔΤ τους αγώνες της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της  Ευρώπης.


Σοβαρά εκτεθειμένος είναι ο Σίμος Κεδίκογλου, σημερινός υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ο οποίος ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει σκανδαλώδη τη σύμβαση ΕΡΤ TEAM. Η συμφωνία των δύο πλευρών για το Champions League ήταν ύψους 32,4 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2012-13,2013-14, 2014-15 και ήταν φθηνότερη κατά 20% σε σχέση με εκείνη που είχε υπογράψει η διοίκηση του Χρήστου Παναγόπουλου στην ΕΡΤ. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί επέλεξαν να μην καταθέσουν υψηλές προσφορές, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα κεφάλαια και η συμφωνία ΕΡΤ-TEAM καταγγέλθηκε στην εισαγγελία ως σκανδαλώδης.


Το πλέον ενδιαφέρον είναι πως ο Σίμος Κεδίκογλου, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ,  πριν ανακοινώσει με το κλείσιμό της, εφάρμοσε τη συγκεκριμένη συμφωνία. Μάλιστα στις πρώτες μέρες η συγκεκριμένη σύμβαση παρουσιάστηκε ως ένας από τους λόγους για να κλείσει η ΕΡΤ. Το επόμενο διάστημα, στις 15 Ιανουαρίου 2014, στις 5 Ιουλίου 2014 και στις 15 Ιανουαρίου 2015, η ΔΤ ή η ΝΕΡΙΤ καλείται να πληρώσει 16,2 εκατ. ευρώ στην TEAM για τους αγώνες του  Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: