22.12.13

Απαλλαγή για την υπόθεση του Champions League


Απαλλακτικό βούλευμα για τη συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ και TEAM για το Champions League. Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Εφετών κατέληξε πως δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία για τους, Λάμπη Ταγματάρχη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Στέλιο Στεφάνου, προεδρεύοντα της εταιρείας και μέλους του ΔΣ, και Δημήτρη Χατζηδημητρίου, πρώην επικεφαλής της εταιρείας, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και αφού η έρευνα ανατέθηκε σε ειδικό εφέτη ανακριτή.


Η απόφασης της προτελευταίας διοίκησης της ΕΡΤ κρίνεται από το βούλευμα πως δεν ζημίωσε το δημόσιο και έγινε προς την ενίσχυση της καταργημένης πλέον κρατικής ραδιοτηλεόρασης, έτσι ώστε να παρακολουθούν οι θεατές όλοι της χώρας, με ένα μικρό χρηματικό ποσό  τους αγώνες του Champions League συγκριτικά με το κόστος  της συνδρομητικής τηλεόρασης. Επίσης , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γίνεται αποδεκτό πως το κόστος των 32,4 εκατ. ευρώ την τριετία 2012-15 (10,8 εκατ. ευρώ το χρόνο) ήταν κατά 20% μειωμένο,  σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία της ΕΡΤ (κυβέρνηση ΝΔ) και πως οι ιδιωτικοί σταθμοί στο παρελθόν,  όταν διεκδικούσαν τους αγώνες, είχαν κάνει υψηλότερες προσφορές.


Η απαλλαγή των κατηγορούμενων της διοίκησης των Στεφάνου- Ταγματάρχη από τη δικαιοσύνη δίνει άλλη διάσταση στο λουκέτο της ΕΡΤ. Η συμφωνία αυτή παρουσιάστηκε ως σκάνδαλο από το Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέφυγε στην εισαγγελία. Αργότερα, όμως ως υφυπουργός με αρμοδιότητα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν έθεσε εμπόδια στην εκτέλεση της σύμβασης και στο τέλος, στις 11 Ιουνίου 2013 ήταν εκείνος που ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, με το επιχείρημα της κακοδιαχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: