14.12.13

“Φιλικός διακανονισμός” για απαλλαγή από ευθύνες!


 "Βόμβα" τεραστίων διαστάσεων που υπερβαίνει το στενό τομέα των ΜΜΕ! Την ώρα που επιχειρηματίες οδηγούνται στη φυλακή για οφειλές προς το δημόσιο και εκατοντάδες σπίτια και λογαριασμού απειλούνται  με κατάσχεση, το υπουργείο οικονομικών, στο σχέδιο νόμου για τη φορολογία ακινήτων, επιχειρεί, με “φωτογραφική διάταξη” να απαλλάξει από τον ειδικό διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ,  από κάθε ευθύνη για τις πράξεις του.



Το άρθρο 38, παρ. 3 αναφέρει πως «Ο ειδικός διαχειριστής δεν υπέχει αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν στην ειδική διαχείριση».Η προτεινόμενη αυτή διάταξη επιχειρεί να προστατέψει τον ορισμένο από το Γιάννη Στουρνάρα,  Γκίκα Μάναλη από κάθε είδους ευθύνη, για τις πράξεις του, τόσο στην ΕΡΤ, όσο και στη ΔΤ, εξασφαλίζοντάς του, ασυλία από τη δικαιοσύνη. Σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των εκπροσώπων του εκκρεμούν δεκάδες αγωγές από εργαζόμενους , για το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ, ενώ η ίδια η υπόθεση βρίσκεται προς κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.


‘Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο ν/σ για τον Ειδικό Φόρο στα ακίνητα και αφορούν στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ και στον Ειδικό Διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, υποδηλώνουν σαφέστατα οτι πρώτοι απ’ όλους, η κυβέρνηση και οι υπουργοί της γνωρίζουν το όργιο των παρανομιών που ακολούθησαν το πραξικοπηματικό “μαύρο” στην ΕΡΤ την 11η Ιουνίου”  αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Εκτιμούν πως οι υπουργοί “σπεύδουν τώρα να νομοθετήσουν το “ξέπλυμα” του Γκίκα Μάναλη από κάθε ποινική και αστική ευθύνη για τα έργα και τις ημέρες του ως Ειδικού Διαχειριστή” , αλλά και από τις μελλοντικές του πράξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: