23.11.13

Οι κινηματογραφικές συμφωνίες της Nova

 Μπορεί η ελεύθερη τηλεόραση να κινείται μεταξύ επαναλήψεων και εκπομπές  φλυαρίας η συνδρομητική τηλεόραση δεν παίζει με τους ίδιους κανόνες. Η μάχη δίνεται για την αποκλειστικότητα και την πρώτη μετάδοση του ξένου προγράμματος, δίνοντας στο συνδρομητή να ξεφύγει, έναντι ανταλλάγματος φυσικά από το χαμηλό επίπεδο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Επεκτείνεται όμως και στον ανταγωνισμό με το πακέτο των Novacinema να προσφέρεται προς 15 ευρώ το μήνα για τους συνδρομητές Nova3play.  


Κάθε χρόνο, η Nova προβάλει 300 ταινίες Α’ μαζί με τις  καλύτερες σειρές από τα μεγαλύτερα studios του Hollywood, ένα χρόνο πριν από την προβολή τους από οποιοδήποτε άλλο κανάλι και χωρίς διακοπές για διαφημίσεις.  Η Nova διατηρεί  μακροχρόνιες συνεργασίες με τα μεγαλύτερα studios του Hollywood: 20th Century Fox, Columbia, Disney, HBO, MGM, Paramount Pictures, Universal και Warner.Στις σειρές αυτή την σεζόν προβάλλονται μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες παραγωγές όπως «The Newsroom», «Hannibal», «NCIS», «CSI», «The Following» καθώς και «Person of Interest», «Boardwalk Empire».


Υπάρχει όμως και ο ελληνικός κινηματογράφος. Σε αντίθεση με την ιδιωτική τηλεόραση, που αρνείται να πληρώσει το 1,5% για τον ελληνικό κινηματογράφο, η Nova  τα τελευταία 13 χρόνια, η Nova υποστηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς, σαν συμπαραγωγός σε περισσότερες από 110 ελληνικές ταινίες . Ταινίες όπως η  Πολίτικη Κουζίνα, οι Νύφες, ο Κυνόδοντας,  Λούφα Και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο, Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι, Ψυχή Βαθιά, Νήσος 1, Νήσος 2, Άλπεις, Ο Ηλίας Του 16ου, κ.α. είχαν την υποστήριξη της Nova σε αντάλλαγμα την πρώτη τους προβολή στα κανάλια  Νovacinema.

Δεν υπάρχουν σχόλια: