28.11.13

Mega: Επιμονή στη λιτότητα


Σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις στο Mega για την επόμενη μέρα του μεγαλύτερου, ως σήμερα τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, κάτω από το βάρος της υποβολής παραίτησης του Ηλία Τσίγκα από τη θέση  του διευθύνοντος συμβούλου.


Σήμερα ή αύριο αναμένεται η δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας που προφανώς παραμένουν αρνητικά. «Η εταιρία εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες των συνεχιζόμενων αρνητικών οικονομικών συγκυριών”, αναφέρει σε επιστολή της  η Τηλέτυπος προς τη διοίκηση του Χρηματιστήριου “Οι συνέπειες αυτές είναι εμφανείς στη μείωση του κύκλου εργασιών και στη πιστοδοτική περίοδο προς πελάτες με επαχθείς επιπτώσεις επί της ταμιακής ρευστότητας” σημειώνει. Το οικονομικό πρόβλημα του Mega παραμένει παρά τις δύο συνεχόμενες αυξήσεις (2012, 2013) του μετοχικού κεφαλαίου κατά συνολικά 25 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές της εταιρίας με απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπενθυμίζεται στην ίδια επιστολή “έχουν υπαχθεί στη κατηγορία επιτήρησης από 8-4-2011 με κριτήριο τη σχέση ζημιών χρήσεως 2010 προς ίδια κεφάλαια της 31/12/2010”.


Ποια είναι η επόμενη ημέρα για το Mega; Όπως είναι λογικό στην επιστολή δεν αναφέρονται πολλά στοιχεία, παρά μόνο η επιμονή στη λιτότητα, την οποία ακολουθεί την τελευταία 3ετία:“Η διοίκηση επιμένει στη μείωση κόστους λειτουργίας και κόστους παραγωγής ιδίου προγράμματος και επαυξάνει τις προσπάθειες”. Το κανάλι έχει πάντως εμφανείς ανάγκες σε πρόγραμμα, με την παραγωγή ελληνικών σειρών, ενώ πλέον με το τέλος αγώνων της Εθνικής στη σειρά προκριματικών του Mundial, δεν διαθέτει αθλητικό πρόγραμμα, έχοντας ήδη εγκαταλείψει το Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: