8.11.13

Χειροπέδες στην ΕΡΤ, “δώρα” στους ιδιώτες




Με πρόσχημα την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιανουαρίου 2014, χθες το πρωί στις 4.20 οι δυνάμεις των ΜΑΤ, με απόφαση της κυβέρνησης εισέβαλαν στην ΕΡΤ και κατέλαβαν το Ραδιομέγαρο απομακρύνοντας τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Η παράδοση αντιμετώπισης της ελευθερίας των ΜΜΕ, με αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελείς, που ξεκινάει από το Κανάλι 15 και το ραδιόφωνο του Σκάι στον Υμηττό, συνεχίστηκε και με την τοποθέτηση …χειροπεδών στην κεντρική είσοδο του Ραδιομεγάρου.


 Πρόκειται για μια βδομάδα καταιγιστικών εξελίξεων στα ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση, φρόντισε και πέρασε με τη σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ, στο Κοινοβούλιο διατάξεις που επιτρέπουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, να χρησιμοποιούν δημόσια περιουσία, τις συχνότητες, χωρίς άδειες και κατά παράβαση του Συντάγματος, με δύο απίστευτες προϋποθέσεις.  Την εκπομπή τους ως τις 31 Αυγούστου 2013 και τη συνεργασία με Νόμιμο πάροχο δικτύου.
Στην περίπτωση της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι ένα τεράστιο “δώρο” που δεν μπορεί να αξιολογηθεί οικονομικά, υπέρ των μετόχων των τηλεοπτικών δικτύων. Στην περίπτωση της δημόσιας τηλεόρασης και συγκεκριμένα της ΕΡΤ των εργαζομένων η πορεία είναι αντίστροφη. Στη θέση ενός δικτύου, που είχε απήχηση στη κοινωνία καθώς φιλοξενούσε τη φωνή της , αναμένεται να εισέλθει το μόρφωμα της “Δ.Τ.” και κάποια στιγμή η περίφημη ΝΕΡΙΤ ΑΕ. Το νέο σχήμα της δημόσιας τηλεόρασης, όπως δηλώνουν τα κυβερνητικά στελέχη θα είναι μικρότερο της ΕΡΤ και λιγότερες ψηφιακές συχνότητες.


Διαμορφώνεται με άλλα λόγια, ένα νέο τηλεοπτικό πεδίο, με τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν απόλυτη εξάρτηση από τις τράπεζες, έχοντας δίπλα της μια “καχεκτική” δημόσια τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: