13.11.13

ΝΕΡΙΤ και “Δ.Τ” επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό



Συρρικνωμένη κατά ένα τηλεοπτικό σταθμό, χωρίς αριθμό ραδιοφωνικών προγραμμάτων, με άγνωστο ως τώρα προϋπολογισμό, παραμένει η υπό δημιουργία “ανεξάρτητη” ΝΕΡΙΤ. “Εξ όσων γνωρίζω η προοπτική είναι για δυο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και ένα δορυφορικό που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους απόδημους είπε ο υφυπουργός δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, χθες στο Real FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου.


Τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν σύμφωνα με τα όσα είπε ο Π. Καψής το Εποπτικό και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας της ΝΕΡΙΤ.  Το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, το οποίο με τη σειρά του διάλεξε τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας, σε μια νέα ακόμη πιο προωθημένη ερμηνεία της συνεργασίας.   


Η ΕΡΤ έκλεισε με απόφαση του υπουργού, Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού, Σ. Κεδίκογλου, με αιτία την πρόκληση “ζημίας” στον προϋπολογισμό, αν και η εταιρεία εισέφερε ετησίως σε δημόσιο και ταμεία περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ.  Τώρα όπως παραδέχθηκε ο Π. Καψής  η συνολική επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τη λειτουργία της  “Δ.Τ.” και της ΝΕΡΙΤ, με την υφαρπαγή των αποθεματικών της ΕΡΤ, θα φτάσουν τα 50-60 εκατ. ευρώ. “Το κόστος που θα βαρύνει το αποθεματικό του προϋπολογισμού, υπολογίζω ότι είναι γύρω στα 50-60 εκατομμύρια, ποσό το οποίο αφορά τις αποζημιώσεις. υποστήριξε ο υφυπουργός “Από εκεί και πέρα, η Δημόσια Τηλεόραση έχει ένα κόστος λειτουργίας το οποίο είναι κοντά στο ένα εκατομμύριο το μήνα και κάποιες παλιές υποχρεώσεις -παλιά συμβόλαια- που όμως καλύπτονται στο σύνολό τους από τα διαθέσιμα που είχε η ΕΡΤ και άρα αυτά δεν θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: