14.11.13

Τα έχει 300 η Ευρώπη!

Short stories 14.11.2013

Περίπου 300 ειδησεογραφικά κανάλια, από τα οποία τα 214 έχουν έδρα στην Ευρώπη εκπέμπουν στη Γηραιά Ήπειρο, όπως προκύπτει  από την έκθεση του Παρατηρητηρίου, που βασίζεται στα δεδομένα της τηλεοπτικής βάσης MAVISE και από άλλους εθνικούς οργανισμούς. Από  αυτά τα 214  κανάλια, τα 171 προέρχονται από τις 28 χώρες της ΕΕ και 33 κανάλια στις υποψήφιες για ένταξη χώρες, στην Ελβετία, στη Ρωσία και στη Νορβηγία.





ΠΟΕΣΥ : Φραγμός στη σεξιστική χυδαιότητα, που αναπαράγεται τον τελευταίο καιρό από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ζητά να μπει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, με άμεση επιστροφή των σχολιαστών και γελοιογράφων στην εφαρμογή των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ειδικά το δεύτερο  άρθρο 2 του “Κώδικα Δεοντολογίας των δημοσιογράφων-μελών των Ενώσεων Συντακτών, ρητώς επιβάλλει “να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης”.

ΕΡΤ: Ομάδα πρώην γενικών διευθυντών της ΕΡΤ υπό τον Ειδικό Διαχειριστή της εταιρείας, Γκίκα Μάναλη επισκέφτηκαν χθες το Ραδιομέγαρο της εταιρείας, παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, κάνοντας αξιολόγηση του χώρου.

Πολυτεχνείο: Αρνητική είναι η κυβέρνηση στα σχέδια των εργαζομένων της ΕΡΤ να λειτουργήσουν  ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό, από το ΕΜΠ  κατά τη διάρκεια των 3ήμερων εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: