8.10.13

Κυβερνητικά “παιχνίδια” με την TV



Σε κεντρικές αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης της τηλεόρασης προχωράει η κυβέρνηση. Οι αλλαγές ξεκινούν από τις δύο ανεξάρτητες Αρχές, ΕΣΡ και ΕΕΤΤ και καταλήγουν στο τηλεοπτικό πεδίο με τις διάθεση των ψηφιακών συχνοτήτων.


Στην περίπτωση του ΕΣΡ, από τις 4  θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, αφού οι θητείες των μελών (Λασκαρίδης, Δεμίρη, Παπακώστας, Αποστολάς) έχει λήξει, υπάρχει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πρόταση για 3: Για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η δικηγόρος, Εύα Παρασκευά συνεργάτιδα του συμβούλου του πρωθυπουργού, Τ. Μπαλτάκου και ο Λαοκράτης Βάσσης, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος του ΕΣΡ. “Βέτο” βάζει για το πρόσωπο του Δ. Παπαγγελόπουλος, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Α. Κακλαμάνης. Την ίδια ώρα προωθείται νομοθετική αλλαγή ώστε τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, η θητεία του οποίου έχει λήξει, να τον επιλέγει απευθείας ο εκάστοτε υπουργός Μεταφορών…


Οι ανεξάρτητες Αρχές, είναι εκείνες που καλούνται να ελέγξουν τη σχεδιαζόμενοι αδειοδότηση στην τηλεόραση. Εκεί όπου επιχειρείται, με το υπό κατάθεση σχεδίου νόμου του υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης, η κατάργηση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών εταιρειών, αποκτώντας “νόμιμη λειτουργία” όσοι εξέπεμπαν ως τις 31 Αυγούστου 2013. Αντιθέτως προωθείται, εξαιτίας της υποχρέωσης της χώρας , η προκήρυξη διαγωνισμού για τις 4 ψηφιακές συχνότητες εθνικής εμβέλειας και 44 περιφερειακής. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 16,39 εκατ. ευρώ από όλη τη διαδικασία, με τις τηλεοπτικές εταιρείες να απολαμβάνουν φορολογική “ασυλία” και να μην πληρώνουν στο δημόσιο για τις ψηφιακές συχνότητες που χρησιμοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: