11.10.13

Νέο ψηφιακό ολιγοπώλιο στην TV



 «Το σχέδιο έλεγχου της τηλεόρασης ολοκληρώνεται». Είναι η εκτίμηση του πρώην τεχνικού διευθυντή της ΕΡΤ, Νίκου Μιχαλίτση, για την κινητικότητα που εμφανίζει η κυβέρνηση, 4 μήνες μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ .“Από την πρώτη στιγμή, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαμε καταγγείλει ότι το λουκέτο της ΕΡΤ σχετιζόταν με ένα ευρύτερο σχέδιο συνεργασίας της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, για την πλήρη χειραγώγηση της τηλεόρασης” είπε ο Ν. Μιχαλίτης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου των εργαζομένων.


  “Η συγκυρία ήταν ευνοϊκή λόγω της πίεσης από την τρόϊκα να διατεθεί στην βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας μέρος των μέχρι σήμερα τηλεοπτικών διαύλων, το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα”. Η κυβέρνηση “προετοίμασε συστηματικά το έδαφος για την παράδοση  του πολύτιμου και σπάνιου δημόσιου πόρου των συχνοτήτων μισοτιμής στα γνωστά  ιδιωτικά συμφέροντα” Έτσι σύμφωνα με την προσέγγιση του Ν. Μιχαλίτση “

“εξέδωσε κάτω από την πίεση της Τρόϊκα δύο αντιφατικές ΚΥΑ, την  πρώτη που ορίζει οριστική παύση της αναλογικής τηλεόρασης την 1/10/2014 και την δεύτερη 13 μήνες μετά την ανάδειξη του παρόχου δικτύου”. Παράλληλα “εξασφάλισε τον έλεγχο της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ για τα επόμενα επτά τουλάχιστον χρόνια” αλλάζοντας “τον τρόπο διορισμού της διοίκησης της ΕΕΤΤ απευθείας από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον αρμόδιο Υπουργό. Η κυβέρνηση “ματαιώνει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών” και  “ετοιμάζεται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου, χωρίς  απαντήσεις στη διαβούλευση, με πολύ μικρή τιμή εκκίνησης, με σκανδαλώδη εύνοια στην Digea”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: