25.10.13

Νέος Σκάι στα σκαριά




Σε νέα εποχή εισέρχεται ο Σκάι. Χθες η διοίκηση του Ομίλου ανακοίνωσε  πως ο Χρήστος Παναγόπουλος υπέβαλλε  παραίτηση, αποχωρώντας από τα ΜΜΕ του Γιάννη Αλαφούζου, Ο Χ. Παναγόπουλος  διατηρεί πλέον μόνο το διοικητικό πόστο στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Το “διαζύγιο” πιστοποιήθηκε χθες, αν και ήταν στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό, πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή ειδήσεων το Καλοκαίρι ο Σταμάτης Μαλέλης, παλαιό στέλεχος του καναλιού.


Η σύγκρουση μεταξύ των δύο ανδρών, Χ. Παναγόπουλου και Σ. Μαλέλη υπήρξε σε πολλά επίπεδα για τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου. Ο Χ. Παναγόπουλος είχε άτυπα την αρμοδιότητα του ενημερωτικού τομέα, επί 3 συναπτά έτη από τότε που μετακινήθηκε από την ΕΡΤ στο Σκάι, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Με την πρόσληψη του Σ. Μάλελη για τη θέση που επί της ουσίας παρέμενε κενή, ξεκίνησε η μάχη για την “επικράτηση” στις ειδήσεις, από τη στιγμή που αποτελούν το κύριο ραδιοτηλεοπτικό προϊόν που παράγει ο Σκάι.


“Νικητής” στη “μονομαχία”, βγήκε τελικά ο Σταμάτης Μαλέλης, ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν και η διοίκηση του ομίλου, έλαβε την απόφαση να απομακρύνει το Χρήστο Παναγόπουλο, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου με ένα σχέδιο για “βελούδινο διαζύγιο”. Άλλωστε ο Χ.  Παναγόπουλος, ήταν στενός συνεργάτης του Γ. Αλαφούζου και “πιστώνεται” την αύξηση στα ποσοστά του τηλεοπτικού Σκάι. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να καλύψει ο ίδιος ο Γ. Αλαφούζος, με τη συνδρομή της οικονομικής διευθύντριας Ευαγγελίας Κουτσαυτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: