22.10.13

“Παίζουν μπάλα” με τις προσλήψεις



Από το λουκέτο της ΕΡΤ στο …”άνοιγμα” του δημοσίου! Η επιμονή στο λάθος στην περίπτωση της Δημόσιας Τηλεόρασης απειλεί  αλλάξει τη νομοθεσία περί ΑΣΕΠ, βάζοντας από το “παράθυρο” συμβασιούχους σε όλο το δημόσιο τομέα. Ενώ η Τρόικα πιέζει για απολύσεις στο δημόσιο τομέα και η κυβέρνηση αποδέχεται τις απαιτήσεις, την ίδια ώρα με την τροπολογία επέκτασης των συμβάσεων στη “Δ.Τ.” από δύο δέκα μήνες, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.


Η επίμαχη τροπολογία αναμένεται τελικά να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή. Επιτρέπει την παράκαμψη εκείνης  της διατάξεις που θεωρεί αυτοδικαίως άκυρες  τις συμβάσεις που αυξάνουν το χρονικό όριο του έκτακτου προσωπικού πέρα από το διάστημα των 2 μηνών, μέσα σε ένα χρονικό όριο 1 έτους. Κάπου στο βάθος μπλέκεται και ο αγώνας της Μπενφίκα από τον Ολυμπιακό την Τετάρτη για το  Champions League, καθώς η “Δ.Τ.” θα πρέπει να βρει αντικαταστάτες δημοσιογράφους  στην  περίπτωση που η τροπολογία δεν περάσει. Ευτυχώς που η “Δ.Τ.” δεν  έχει αναλάβει την παραγωγή  των εντός έδρας αγώνων της διοργάνωσης, διότι τότε οι περιπέτειες θα ήτανε μεγαλύτερες.


Η ουσία όμως είναι, πως, προκειμένου για να καλυφθεί το δεύτερο μεγάλο λάθος της κυβέρνησης, με τη λειτουργία της “Δ.Τ.” επιχειρείται να καταλυθεί η νομοθεσία περί των προσλήψεων, επιτρέποντας στους υπουργούς να …”παίζουν μπάλα”, επικαλούμενοι έκτακτες καταστάσεις. Κι όλα αυτά, ενώ ο  Π.Καψής εισηγείται την παρέμβαση εισαγγελέα  στο Ραδιομέγαρο, καλύπτοντας έτσι τους υπόλοιπους σχεδιασμούς.

1 σχόλιο:

Panos K είπε...

Κύριε Κουφοπουλε επειδή σας παρακολουθώ πολυ καιρό και μου αρέσουν τα γραπτά σας θα περίμενα να αναφερθειτε απο εδώ τουλάχιστον στην γκάφα της real για την ακτινοβολία ! Σας ευχαριστω!