15.10.13

Τίποτα δεν λειτουργεί νόμιμα στη Ραδιοτηλεόραση!



Στον αέρα παραμένουν τα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την τελευταία απόφαση του για την παράνομη συγκρότηση του ΕΣΡ, ύστερα από προσφυγή του NovaΣπορ FM, αλλά και η παλαιότερη 3578/2010 για την «αυθαίρετη κατάληψη» των τηλεοπτικών συχνοτήτων από σταθμούς που δεν έχουν άδεια, φανερώνουν το καθεστώς ανομίας που σήμερα υπάρχει στη Ραδιοτηλεόραση. Το οποίο επιτείνεται κι από το λουκέτο της ΕΡΤ καθώς τίποτα, ούτε καν η  Ανεξάρτητη διοικητική Αρχή, δεν λειτουργεί νόμιμα!


Η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει πως είναι αντισυνταγματική η παράταση της θητείας 4 μελών του ΕΣΡ, όπως ορίζεται στο άρθρο 57 παρ. 1 του νόμου 3979/2011. Πλέον όσο δεν ορίζονται νέα μέλη στο Συμβούλιο, η Αρχή παραμένει ανενεργή, ενώ  ακυρώνονται και όλα τα πρόστιμα και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε αυτό το διάστημα.


Στην τηλεόραση οι σταθμοί εκπέμπουν με προσωρινό καθεστώς λειτουργίας καθώς οι άδειες έχουν λήξει. Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με 3578/2010 έκρινε πως ήταν απαραίτητη η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών: Η διάταξη περί προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας “ ήταν περιορισμένης χρονικής ισχύος” και ο χρόνος αυτό “θα έπρεπε να είναι εύλογος”,  “ο οποίος απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας το ταχύτερον δυνατόν κινουμένης διαδικασίας αδειοδοτήσεως”.  Αντί της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προτείνει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας τη «νόμιμη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών «εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα την 31.08.2013» και «συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: