23.10.13

ΕΣΗΕΑ: Βαρύτατες ευθύνες Καψή –Μάναλη


Διπλό “μέτωπο” από την ΕΣΗΕΑ στην κυβέρνηση για τη “Δημόσια Τηλεόραση”. Τα σχέδια για την επέμβαση του εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο και για την “τροπολογία-σκάνδαλο”, με την  οποία επιχειρείται να κατασκευαστεί η  «Δημόσια Τηλεόραση», βρίσκονται την αντίθεση της ΕΣΗΕΑ.

Στην ανακοίνωση της Ενώσεως Συντακτών γίνεται εκτενής αναφορά στο ρόλο του Ειδικού Διαχειριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη. Με την τροπολογία που επεκτείνει σε 10 μήνες τους συμβασιούχους 2 μηνών της “Δ.Τ.”, η ΕΣΗΕΑ  υπογραμμίζει πως “εξουσιοδοτείται  “εν λευκώ” ο Γ. Μάναλης “με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ” Γιώργου Προκοπάκη “να πραγματοποιεί αναθέσεις, προμήθειες αλλά και προσλήψεις «ημετέρων» προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτική του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ “επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες του κ. Γκίκα Μάναλη, Ειδικού Διαχειριστή αντισυνταγματικού «λουκέτου» στην ΕΡΤ, ο οποίος συνεχίζει να μην ενδιαφέρεται ούτε καν για την επίφαση νομιμότητας” , μην καταβάλλοντας το τρίτο μέρος των αποζημιώσεων στους εργαζομένους της ΕΡΤ.


Η ΕΣΗΕΑ “προειδοποιεί επίσης την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, ότι θα βρει σύσσωμο τον Κλάδο απέναντι στο ενδεχόμενο εισαγγελικής ή αστυνομικής παρέμβασης στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ή σε οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση της ΕΡΤ/ΕΡΑ στη χώρα”. Θυμίζει μάλιστα πως “εκκρεμεί ακόμη ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ η παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση της 11ης Ιουνίου για «λουκέτο» στην ΕΡΤ, όπως εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια η ακυρότητα των απολύσεων του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΡΤ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: