3.10.13

Εκπομπές χωρίς άδειες με διάταξη -δώρο»



Ακυρώνει το καθεστώς αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών η κυβέρνηση. Με το άρθρο 42 σε σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης δίνεται το δικαίωμα ,σε όσους εξέπεμπαν ως τις 31  Αυγούστου 2013 και συμβάλλονται με «νόμιμο πάροχο δικτύου», να εκπέμπουν ψηφιακά χωρίς άδεια.


Είναι μια διάταξη που επικυρώνει το καθεστώς ανομίας στις τηλεοπτικές συχνότητες και επιβάλει τον απόλυτο έλεγχο της πληροφόρησης, τον οποίο θα ασκούν όσοι ως σήμερα εκπέμπουν με τα γνωστά αποτελέσματα. Το λουκέτο στην ΕΡΤ, η οποία τηρούσε τις ελάχιστες προϋποθέσεις, ολοκληρώνει το «έγκλημα» στην τηλεόραση.  Η διάταξη αυτή συνδέεται με το σχεδιαζόμενο  διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου, όπου τον «πρώτο λόγο» έχει ήδη η  Digea.
 Η προωθούμενη διάταξη αυτή, επιπροσθέτως, δημιουργεί μια κλειστή προβληματική αγορά μεταξύ ζημιογόνων  τηλεοπτικών σταθμών βασιζόμενη στην διαρκή κατάληψη δημοσίων συχνοτήτων. Δεν επιτρέπει στις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας να επιχειρήσουν να μπουν στην τηλεόραση, εκτός κι αν αγοράσουν κάποιο ζημιογόνο σταθμό που εκπέμπει, καταλαμβάνοντας δημόσια συχνότητα. ο κτίριο της Σχολής Ευελπίδων"
α τη χρθτ Επίσης προκαλεί ζημία στο ελληνικό δημόσιο αφού για τη χρήση του φάσματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος  από τους τηλεοπτικούς σταθμούς προς το ελληνικό δημόσιο. Πρόβλεψη για την είσπραξη εσόδων για λογαριασμό του δημοσίου από τις συχνότητες υπάρχει μόνο στην επερχόμενη διαδικασία για την πάροχο δικτύου, τον οποίο θα πληρώνουν οι τηλεοπτικές εταιρείες που τον ελέγχουν, για τις υπηρεσίες που θα τους παρέχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: