13.8.13

«Υπεράκτιος» ο 902


 Εξακολουθεί να προκαλεί  αναστάτωση η «κόκκινη» πώληση των 902 TV/FM από το ΚΚΕ. Ο αγοραστής παραμένει ένας γνωστός άγνωστος, η κυπριακή υπεράκτια εταιρεία «A-Orizon LTD» και το τίμημα ανέρχεται σε ,3,7 εκατ. ευρώ και για τα δύο ΜΜΕ, τον τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό σταθμό. Στην εταιρεία εμφανίζεται ο αντίκλητος δικηγόρος Γ.Μ., αλλά όχι ο νέος επιχειρηματίας  ο οποίος παραλαμβάνει την επιχείρηση ΜΜΕ «καθαρή από εργαζόμενους».


Προς το παρόν, λοιπόν, το μυστήριο για την  «κόκκινη» μεταβίβαση παραμένει και προκαλεί ερωτηματικά η επιλογή του ΚΚΕ να διαλέξει τη μέθοδο της πώλησης σε off shore  εταιρεία. Ναι, μεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία, επιτρέπει όμως στον πραγματικό ιδιοκτήτη να μην εμφανιστεί καθόλου αν το επιθυμεί


Ο σχετικός φάκελος με το συμβόλαιο της μεταβίβασης της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική» κατατέθηκε στο- υπό καθεστώς θερινής άδειας –ΕΣΡ. Όπως είναι αναμενόμενο να ξεκινήσει ο έλεγχος της πράξης από τον ειδικό επιστήμονα, στον οποίο θα χρεωθεί με απόφαση του προέδρου της Αρχής, Ι . Λασκαρίδη. Είναι όμως γνωστό πως τα μέλη του ΕΣΡ επιλέγουν να μην συνεδριάζουν τον Αύγουστο και το συμβούλιο να υπολειτουργεί παραπάνω, οπότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η πρώτη συνεδρίαση για το θέμα θα γίνει στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβόλαιο αναφέρει πως ο νέος αγοραστής δεν μπορεί να πουλήσει την εταιρεία σε άλλο Κόμμα, ενώ αναλαμβάνει και τα χρέη. Στα ταμεία του ΚΚΕ θα πάνε περίπου 2 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα καλύψουν τις υποχρεώσεις σε ταμεία και οφειλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: