18.7.13

Και SuperLeague και επενδυτής για τη Forthnet


 Επένδυση σε ελληνική εταιρεία σε εποχή κρίσης; Και όμως συμβαίνει. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προφανώς γνωρίζει το όνομα του νέου επενδυτή που θα πάρει τη θέση της  Delta Lloyd η οποία και πούλησε το 25,73% που κατείχε στη Forthnet, δίνοντας έτσι άλλη διάσταση στην κούρσα του ανταγωνισμού. Η αγορά των μετοχών από το νέο επενδυτή, δεν έγινε με την τρέχουσα τιμή της μετοχής της εταιρείας, αλλά με premium, δηλαδή με επιπλέον τίμημα γεγονός.


Πληροφορίες αναφέρουν πως   Πρόκειται για καθαρά επενδυτική κίνηση, καθώς ο νέος μέτοχος δεν έχει θέση στο ΔΣ και άρα καμία ανάμιξη στη διοίκηση της εταιρείας. Στη δοσμένη χρονική στιγμή αποτελεί θετική εξέλιξη και για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους έως 30εκ. ευρώ, που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της εταιρείας τον Αύγουστο του 2012. Η αύξηση πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013 και η Delta Lloyd είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν θα συμμετάσχει. Επιπλέον εκτιμάται πως η μεταβίβαση αυτή του 25,73% θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αντίληψη των τραπεζών με θετική επίδραση στην συζήτηση αναχρηματοδότησης.



Η  Forthnet από την πλευρά της υλοποιεί μια άλλη στρατηγική. Έχει ήδη διαφοροποιηθεί πλήρως από τις υπόλοιπες εταιρείες τηλεφωνίας (Vodafone, Wind, HOL, CYTA) καθώς δραστηριοποιείται στη νέα αγορά που η ίδια δημιούργησε, αυτή του 3play έχοντας απέναντί της, τον  ΟΤΕ. Το «όπλο» της Forthnet είναι η επένδυση  στο αθλητικό περιεχόμενο, ειδικά με την επέκταση της συμφωνίας με τη Super League, η οποία θα είναι στα κανάλια Novasports για τα επόμενα 4 χρόνια, , αλλά και με τις συμφωνίες για τη μετάδοση του  Champions και του  Europa League, της Basketleague και της  Volleyleague.

Δεν υπάρχουν σχόλια: