3.7.13

Σχέδια, επί σχεδίων, για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση



Το σχέδιο Νόμου για τη νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση αναμένεται να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές. Βασίζεται στο γενικό πλαίσιο, όπως διαμορφώθηκε από τον Ηλία Μόσιαλο και τον Παντελή Καψή, με τη συνδρομή του καθηγητή Συνταγματικού δικαίου, Νίκου Αλιβιζάτου, και αναμένεται να περάσει από τη Βουλή ως την Παρασκευή 5 Ιουλίου. Μέχρι τότε όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί, επί 19 συνεχόμενες μέρες να μην εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ.


Στο τραπέζι της συζήτησης φαίνεται να έχει πέσει μια πρόταση, από την πλευρά των εργαζομένων. Η ΕΡΤ να επανακτήσει τη λειτουργία της με το σύνολο των εργαζομένων και με αυτό το σχήμα, να φτάσει εν λειτουργία ως το Σεπτέμβριο. Με τον τρόπο αυτό η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα συνεχίσει να εκπέμπει ικανοποιώντας την απόφαση του ΣτΕ, και ταυτόχρονα το δημόσιο θα απαλλαγεί από το βάρος των αποζημιώσεων που προβλέπουν οι σχετικές ρήτρες των συμβολαίων της εταιρείας και έτσι  θα περιοριστούν οι ζημίες του δημοσίου, αλλά και οι ευθύνες των υπουργών  που υπέγραψαν το λουκέτο. Μια ιδέα που βρίσκει και τις δύο πλευρές τουλάχιστον όχι ηττημένες.


Βέβαια στο δημόσιο πεδίο οι υψηλοί τόνοι συντηρούνται. Ο Π. Καψής κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδεχθούν τις απολύσεις τους διαφορετικά θα αναλάβει ξανά το θέμα το υπουργείο οικονομικών και ο Γκίκας Μάναλης, ενώ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, και βουλευτής Επικρατείας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, υποστήριξε πως για το μαύρο ευθύνονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι κάνουν πειρατική μετάδοση. Είναι όμως η ίδια η κυβέρνηση που κατέβασε τους διακόπτες την  Τρίτη 11 Ιουλίου και προγραμμάτιζε να αφήσει την ΕΡΤ εκτός λειτουργίας επί 3 μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: