10.7.13

Στον ΑΝΤ1 το Eurobasket



Η ΕΡΤ τα κέρδισε, αλλά τελικά καταλήγουν σε εκείνους που τα έχασαν! Το Eurobasket 2013 που θα διεξαχθεί αυτό το Σεπτέμβριο στη Σλοβενία κατέληξε τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΑΝΤ1 και τον ΟΤΕ TV. Το λουκέτο της  ΕΡΤ από την κυβέρνηση είχαν ως αποτέλεσμα τα δικαιώματα του  Eurobasket στο οποίο θα αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδος να καταλήξουν από τη δημόσια στην ιδιωτική τηλεόραση.


Σύμφωνα με πληροφορίες η FIBA αποφάσισε να παραχωρήσει τα δικαιώματα σε ΑΝΤ1 και ΟΤΕ TV, οι οποίοι είχαν κάνει προσφορά  ύψους 1,1 εκατ. ευρώ για τη διοργάνωση της Σλοβενίας. Για την προσφορά ενδιαφέρον είχε δείξει και η nova. Η ΕΡΤ το Μάιο είχε κάνει αρχικά χαμηλότερη πρόταση για το τουρνουά, αλλά στη συνέχεια, δια χειρός Γ. Μάναλη επανήλθε και κατέθεσε προσφορά για 3 χρόνια. Στις αρχές Ιουνίου, μια βδομάδα πριν κλείσει  η δημόσια ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη FIBA  να καταβάλει συνολικά περίπου 4 εκατ. ευρώ (μετρητά και διαφημιστικός χρόνος) για 3 διαδοχικές διοργανώσεις: το Eurobasket 2013, το Mundobasket 2014 και το  Eurobasket 2015. Η συμφωνία δεν πρόλαβε να περάσει ποτέ από το ΔΣ της εταιρείας, αφού στις 11 Ιουνίου ο Σίμος Κεδίκογλου ανήγγειλε την παύση του προγράμματος της  ΕΡΤ για ...3 μήνες, ρίχνοντας μαύρο στις συχνότητες και υπογράφοντας τη σχετική απόφαση μαζί με το Γιάννη Στουρνάρα.


Υπό το βάρος αυτής της ανατροπής, ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ξεκινάει με μια σοβαρή απώλεια, υψηλού συμβολικού χαρακτήρα, καθώς η ΕΡΤ είχε ακολουθήσει και καταγράψει τις επιτυχίες της Εθνικής μπάσκετ, όπου και όποια ώρα και  αν έπαιζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: