8.6.13

Nέος «πόλεμος» στο Mega


Με νέους όρους το παιχνίδι στο μεγαλύτερο και συνάμα ζημιογόνο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας. Η μάχη για τον έλεγχο του σταθμού αλλά και της τηλεοπτικής πληροφόρησης ξεκίνησε με τη «επανεκκίνηση» του Star με τη συνεργασία του Νίκου Χατζηνικολάου και τώρα έρχεται η απάντηση από το Γιώργο Μπόμπολα και Σταύρο Ψυχάρη, στο συνέταιρό τους Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Χθες η Τηλέτυπος (Mega) ανακοίνωσε τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης, την 1η Ιουλίου με θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό η συμμαχία των δύο, ΔΟΛ και Πηγάσου ζητούν από τον όμιλο Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει από τη διοίκηση του Mega από τη στιγμή που αλλάζει το χαρακτήρα του Star Channel, μετατρέποντας στο ενημερωτικό κανάλι. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη από την πλευρά του δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω  και έτσι όπως φαίνεται θα αποχωρήσει από το ΔΣ του Mega, όπου έχει δύο θέσεις, χωρίς ωστόσο να πουλήσει τις μετοχές τους. Άρα από ιδρυτικό μέλος θα μετατραπεί σε επενδυτή σε ένα κανάλι που είναι ζημιογόνο και έχει ανάγκη χρημάτων, χρησιμοποιώντας το Star για να υποστηρίζει τις θέσεις του.

Μπροστά, λοιπόν, υπάρχουν για όλους κρίσιμες ημερομηνίες. Η τακτική ετήσια γενική συνέλευση του Mega είναι προγραμματισμένη για αυτή την Πέμπτη 13 Ιουνίου, όπου προφανώς θα υπάρχουν νέα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ στην οποία θα συμμετάσχουν και οι 3 πλευρές. Η διοίκηση αποφάσισε πως η τιμή αγοράς των νέων μετοχών θα είναι 30 λεπτά του ευρώ και πλέον αναμένεται η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού ολοκληρωθούν πρώτα οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίων των τραπεζών της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: