6.6.13

Υπάρχει “fair play” στην ψηφιακή TV;


Διαβούλευση χωρίς καθαρούς κανόνες,  για την ψηφιακή τηλεόραση. Το παιχνίδι της τηλεόρασης, σε συνθήκες πτώχευσης δεν είναι απλό, περιπλέκεται όμως όταν η κυβέρνηση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, υπό το άγρυπνο βλέμμα» της Τρόικα δεν ξεκαθαρίζει το παιχνίδι, παρά το γεγονός πως δημοσίως εμφανίζεται να τηρεί το «fair play”. Τι γίνεται στο παρασκήνιο;


Πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε δημοσίως αδειοδότηση από μηδενική βάση στην τηλεόραση προκαλώντας ...άγχος. Το πρώτο σκάνδαλο είναι πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί εξακολουθούν να εκπέμπουν ενώ οι άδειες των σταθμών έχουν λήξει, Το δεύτερο σκάνδαλο είναι πως η κυβέρνηση δεν κατονομάζει τον αριθμό των πανελλαδικής εμβέλειας σταθμών που θα δοθούν, αφήνοντας περιθώριο για διαπραγματεύσεις σε παρασκηνιακό επίπεδο, ενώ τρέχει η διαβούλευση για τον πάροχο δικτύου από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Από τη στάση αυτή της κυβέρνησης προκύπτει πως είναι πολύ δύσκολο για τον οποιοδήποτε νέο ενδιαφερόμενο να εξετάσει αν θα υπάρχει οικονομικό όφελος από τη διαδικασία, με εξαίρεση ίσως τη  Digea  η οποία έχει ήδη ένα κύκλο εργασιών, φιλοξενώντας καταρχήν τα κανάλια των μετόχων της.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη διαδικασία της αδειοδότησης του παρόχου δίκτυου θα συμμετάσχουν η  Digea, η ΕΡΤ η οποία έχει τα δικά της κανάλια, η nova και ίσως ο  OTE. Εξ αυτών,  τόσο η  Digea όσο και η ΕΡΤ, δεν ολοκλήρωσαν το ψηφιακό  τους δίκτυο, όπως όριζε η σχετική υπουργική απόφαση, σε αντίθεση με τη nova η οποία με χαμηλό κόστος κάλυψε τα προβλεπόμενα 21 σημεία εκπομπής. Ο ΟΤΕ δεν έχει μπει ακόμη στο «χορό της» επίγειας ψηφιακής συνδρομητικής τηλεόρασης, δραστηριοποιείται όμως στη δορυφορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: