4.6.13

Διαπλεκόμενο τοπίο υπό αναδόμηση…


Ο Σταύρος Ψυχάρης σήκωσε το γάντι της «πρόκλησης». Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, σε συνδυασμό με τη συνεργασία του Νίκου Χατζηνικολάου με το Star Channel σε ένα νέο δελτίο ειδήσεων, προκάλεσε την επίθεση του ΔΟΛ στον Αλέξη Τσίπρα.


Σε δύο υπαινικτικά δημοσιεύματα υπό το γενικό τίτλο  στο Βήμα της Κυριακής «ξεσπάει  πόλεμος για την TV» «ειδικός συνεργάτης» επιχειρεί την πολιτική διασύνδεση του Αλέξη Τσίπρα, ως  με τον όμιλο Βαρδινογιάννη, αλλά και τον όμιλο Αλαφούζου, με διαμεσολαβητή το Νίκο Κωνσταντόπουλο.  Έχει ενδιαφέρον ο χρόνος της επίθεσης και της διαφαινόμενης σύγκρουσης. Συμβαίνει ενώ δημοσιεύονται τα καταστροφικά αποτελέσματα του Α τριμήνου του έτους για τις περισσότερες εταιρείες ΜΜΕ. Η έλλειψη σε ρευστότητα είναι προφανής, από τη στιγμή που οι ελεγχόμενες από επίτροπο τράπεζες, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση του Τηλέτυπου, δεν δίνουν τη δυνατότητα στα ΜΜΕ να κάνουν ούτε αναδιάρθρωση του δανεισμού τους!

Η κίνηση του ομίλου Βαρδινογιάννη με τη συνεργασία του δημοφιλέστερου παρουσιαστή Νίκου Χατζηνικολάου,  απειλεί να ανατρέψει την ισορροπία στα δελτία ειδήσεων όπου κυρίαρχο είναι το Mega, θέτοντας ερωτήματα για την Τρόικα. Σε εξέλιξη είναι διαβούλευση για τον πάροχο δικτύου που είναι καθοριστικός για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, με ευνοϊκούς όρους για τη Digea, ενώ εμμέσως χορηγήθηκε ψηφιακό δικαίωμα στο Γ. Καρατζαφέρη για εκπομπή του ΑΡΤ TV σε όλη την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς κυβερνητική πρόταση ως σήμερα, επιχειρεί να  δημιουργήσει ένα πεδίο σύγκρουσης, προτείνοντας το προφανές. Σε ένα παράνομο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, προτείνει την εκ μηδενός αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών υπονοώντας πως μπορεί να κλείσουν κανάλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: