13.6.13

"Όλα παίζουν" με την ΕΡΤ




Ανοιχτή ΕΡΤ χωρίς πρόωρες εκλογές προτείνουν  οι Φ. Κουβέλης και Ε. Βενιζέλος, με κλειστή ΕΡΤ προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση διαφωνίας των εταίρων, απαντάει ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς. Στόχος της κυβέρνησης είναι η νέα ΕΡΤ να βγει στον αέρα πριν το τέλος Αυγούστου για να καλυφθεί η Ευρωπαϊκή Προεδρία.


Δύο μέρες μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, οι πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ ζητούν μια ακόμη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να διεκδικήσουν την ανάκληση της  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και το άνοιγμα της ΕΡΤ. Δεν θέτουν κανένα άλλο σημείο διαφωνίας, γεγονός που ερμηνεύεται ως αποδοχή της κεντρικής ιδέας του σχεδίου της ομαδικής απόλυσης των 2.900 εργαζομένων της ΕΡΤ και της έναρξης λειτουργίας μιας νέας μικρότερης εταιρείας.  Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινείται ο κόσμος που διεκδικεί την επαναφορά της ΕΡΤ  ως αντίβαρο στην επέκταση της ιδιωτικής τηλεόρασης. Υπάρχει παράλληλα η πρόταση η ΕΡΤ που παραμένει ανοικτή στον κόσμο,  να μετατραπεί σε “κέντρο αγώνα”  για να πέσει η κυβέρνηση και η συγκεκριμένη πολιτική στη χώρα.


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την Τρίτη επισκέφτηκε δύο φορές την ΕΡΤ, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη και το κτίριο της ΕΡΤ 3 προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις. Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στη δημόσια τηλεόραση και προειδοποίησε πως για άλλους είναι «μετρημένες οι ώρες». «Η δυνατότητα να κερδίσει αυτή τη μάχη η δημόσια τηλεόραση και η δημοκρατία στη χώρα μας εξαρτάται από τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ” πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: