2.6.13

11 χρόνια στο ΕΣΡ




Σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από τον ορισμό του Ιωάννη Λασκαρίδη, Γιάννη Παπακώστα και Εύης Δεμίρη στο  Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Με ανώτατο όριο 8 ετών και με «παράθυρο» ανανέωση 8+8 μηνών, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, τα μέλη έχουν υπερβεί κάθε όριο νομιμότητας.

Στην Ελλάδα με αυτό το ΕΣΡ έχουν γίνει όλα. Η σημερινή κατάσταση της τηλεόρασης, και η επικύρωση της διαπλοκής των συμφερόντων με τα περίφημα πιστοποιητικά διαφάνειας, είναι έργο του ΕΣΡ, ασχέτως των επιμέρους συμφωνιών ή διαφωνιών.


Η Αριστερά έπρεπε να είχε ζητήσει την αντικατάσταση των μελών και να είχε προτείνει την εξ θεμελίων αναδιοργάνωσης της αρχής, με την επιλογή των μελών μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και με ελάχιστη απαίτηση τη συνάφεια με το αντικείμενο και με χρόνια μπροστά τους, έτσι ώστε  να μπορούν να αποκρούσουν τις πιέσεις των ιδιοκτητών της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.


Στην Ελλάδα  υπάρχει επιστημονικό προσωπικό το οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου, με υπουργό τον Ηλία Μόσιαλο φρόντισε να στείλει  στο περιθώριο, εκτός θεσμικών λειτουργιών.

Επειδή το επόμενο διάστημα και στην τηλεόραση θα διαμορφωθεί το σκηνικό των επόμενων 30 χρόνων, είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση ριζική παρέμβαση.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: