7.5.13

Κάνει ο ΔΟΛ την αρχή...




Μια ακόμη κίνηση στην εύθραυστη «σκακιέρα» των  ΜΜΕ. Ο Σταύρος Ψυχάρης κάνει δημόσια προσφορά για την εξαγορά του 7,915% μετοχών της εταιρείας, με στόχο την απόκτηση του πλήρη ελέγχου της και στη συνέχεια της εξόδου της από το χρηματιστήριο καταβάλλοντας περίπου  3,7 εκατ. ευρώ.


Κάποτε η χρηματιστηριακή αγορά αποτελούσε πολυπόθητο στόχο με το Mega να περνάει πρώτο το κατώφλι της οδού Σοφοκλέους το 1994 και το ΔΟΛ να ακολουθεί το 1998 με μια θορυβώδη καμπάνια εισαγωγής και με την τιμή της εταιρείας να σκαρφαλώνει τα ύψη. Το 2013 σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης της χώρας από την Τρόικα η παρουσία στο Χρηματιστηρίου, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις εταιρείες από τη στιγμή που δεν έχουν μετρητά από τη συγκεκριμένη αγορά, αλλά μόνο υποχρεώσεις.

 Η δημόσια προσφορά των μετοχών, γίνεται μετά και από το «διαζύγιο» της συνεργασίας του Σταύρου Ψυχάρη, με τον εφοπλιστή  Βίκτορα Ρέστη, ο οποίος είχε μια συμμετοχή της τάξης του 20% στο ΔΟΛ και σχεδόν 6% στο Mega. Δεν προχώρησε όμως, ούτε και η ιδέα της εξαγοράς του ΔΟΛ με τον Πήγασο με τη συνδρομή άγνωστου επενδυτή, οπότε τώρα το σχέδιο που τρέχει είναι αυτό της μετάβασης του ΔΟΛ στην ψηφιακή εποχή, με τη διανομή ταμπλετών και της εξόδου από το Χρηματιστήριο. Κι αν η είσοδος του ΔΟΛ στο ΧΑΑ, επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη, σηματοδότησε την αρχή για την εισαγωγή και των άλλων εταιρειών, τώρα φαίνεται πως ξεκινάει η διαδικασία της εξόδου και για τις μεγάλες επιχειρήσεις ΜΜΕ. Για τις μικρές όπως το Alter, η ΙΜΑΚΟ και οι Εκδόσεις Λυμπέρη, ακολουθήθηκε ο «δρόμος» του λουκέτου...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: