7.5.13

Απολύσεις στο δημόσιο, μονιμότητα στα μέλη ΕΣΡ!


Short stories07.05.2013

Ως τα μέσα Ιουλίου 2013, για 3 μήνες  παρατείνεται με το Νόμο 4151/2013 η θητεία των ανεξάρτητων αρχών, μεταξύ των οποίων και το ΕΣΡ. Είναι η τρίτη κατά σειρά παράταση που δίνει η τρικομματική  κυβέρνηση στο ΕΣΡ, η θητεία 4 μελών του έχει λήξει από τις 28 Φεβρουαρίου 2012! Το  ΣτΕ με αλλεπάλληλες αποφάσεις του έχει κρίνει πως το ΕΣΡ δεν διαθέτει νόμιμη συγκρότηση.





Περιφέρεια: “Ως πότε θα στερούνται οι επιχειρήσεις αυτές την κρατική διαφήμιση, που εκ του συγκεκριμένου νόμου θα έπρεπε να λαμβάνουν το 30% αυτής” ρωτάει μεταξύ άλλων ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουϊκ, τον επίσης δημοσιογράφο και αρμόδιο υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου. Ο Τ. Κουϊκ ρωτάει επίσης, αν προτίθεται η κυβέρνηση, να αναγνωρίσει “ως δημοσιογράφους και τους εκδότες των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων” και αν επιστρέψει η ατέλεια που είχαν τα τοπικά φύλλα από τα ΕΛΤΑ.

Πήγασος: Αλλαγές στο ΔΣ του Πηγάσου. Στη θέση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μέλους του ΔΣ της εταιρείας,  Άγγελος Χατζάκης, τοποθετήθηκε προσωρινά ο Λάμπρος  Φώτογλου.

ΕΡΤ: Τους 28 ειδικούς συμβούλους και κατόχους ειδικών  θέσεων (ΠΕΘ) έφτασε η ΕΡΤ μετά την πρόσληψη δύο ακόμη προσώπων, χωρίς να υπάρξει καμία διακοπή συνεργασίας. Το κόστος συμβούλων και ΠΕΘ υπερβαίνει ετησίως το 1 εκατ. ευρώ.

Σκάι: Για ακόμη 3 χρόνια ανανέωσε τη συνεργασία του με τον όμιλο Σκάι, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, έχοντας θέση συμβούλου διοίκησης. Αναμένονται και οι ανανεώσεις των συμβολαίων παρουσιαστών του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: