24.5.13

“ΣΥΡΙΖΑ” σύγκρουση με τη διαπλοκή



Άμεση αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών από μηδενική βάση περιλαμβάνει  το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ. Το σχέδιο του θα παρουσιαστεί σε κεντρική εκδήλωση τη Δευτέρα, με ομιλητές τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσιπρα,  τον υπεύθυνο ενημέρωσης, δημοσιογράφο, Βασίλη Μούλοπουλο και την καθηγήτρια Μαρία Κομνηνού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  κάνει λόγο για μονοπωλιακό καθεστώς στις τηλεοπτικές άδειες, οι οι οποίες έχουν λήξει πριν από πολύ καιρό. Οι σταθμοί λειτουργούν με προσωρινό καθεστώς και χωρίς να γίνονται προκηρύξεις για την αδειοδότηση τους, ενώ από το παράθυρο χορηγούνται άδειες όπως συνέβη με το ΑΡΤ TV  «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε προκήρυξη αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών από μηδενική βάση»,  δηλώνει στο  real.gr  ο Βασίλης Μουλόπουλος  χαρακτηρίζοντας τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών «καταληψίες της δημόσιας περιουσίας», αφού εκπέμπουν από δημόσιες συχνότητες, χωρίς πλέον να διαθέτουν του δικαιώματα

«Ο όρος ελεύθερος ανταγωνισμός στα ΜΜΕ σήμερα αποτελεί ανέκδοτο», επισημαίνει ο Βασίλης Μουλόπουλος υπογραμμίζοντας ότι τα ΜΜΕ έχουν περάσει στα χέρια οικονομικών κέντρων εξουσίας που τα χρησιμοποιούν όχι για να παράγουν ενημέρωση, αλλά για να παράγουν επιχειρηματικά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους” “ Σήμερα”, εξηγεί ο δημοσιογράφος  “τα ΜΜΕ είναι ζημιογόνα, ή μάλλον χρεοκοπημένα. Αν οι επιχειρηματίες βάζουν λεφτά σε ζημιογόνες επιχειρήσεις σημαίνει ότι από κάπου αλλού περιμένουν να τα πάρουν πίσω. Όπως, λοιπόν, είπα και προηγούμενα, αυτό το σύστημα διαπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ θα το σπάσει». Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει και την ανεξαρτησία της ΕΡΤ από την εκάστοτε κυβέρνηση, με τη δημιουργία ενός διαφορετικού μοντέλου διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: