22.5.13

Ψηφιακό “μέρισμα” στον …Καρατζαφέρη



Κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας  το ΑΡΤ TV (Τηλεάστυ) με απόφαση του ΕΣΡ χωρίς άδεια και προκήρυξη και παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ξεπέρασε χθες το όριο θεσμικής του αποστολής και προχωρώντας σε ερμηνεία του νόμου έκριναν πως ένας σταθμός τοπικής εμβέλειας στην Αττική όπως είναι το ΑΡΤ TV, μπορεί να αποκτήσει δικαίωμα ψηφιακή μετάδοσης στη Θεσσαλονίκη και με τεχνική δικτύωση σε όλη τη χώρα.


Η απόφαση ελήφθη παρά το γεγονός πως το ΣτΕ έχει κρίνει πολλές φορές πως αυτό το καθεστώς λειτουργίας της τηλεόρασης, χωρίς άδειες λειτουργίας και  προκηρύξεις συχνοτήτων είναι παράνομο. Επιπλέον, το ΕΣΡ, εκτός από το γεγονός πως δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, με μια διασταλτική ερμηνεία κρίνει πως εφόσον ένας τοπικός σταθμός που είχε άδεια  στο νομό “Α”, εφόσον εξέπεμπε στο νομό “Β” τη στιγμή της αιτήσεως, χωρίς άδεια  αποκτά και δικαίωμα  ψηφιακής εκπομπής στο δεύτερο σημείο! Και επιπλέον με τον τρόπο αυτό και αφού είχε κάνει αίτηση για πανελλαδική εμβέλεια, μπορεί με το σύστημα της τεχνικής δικτύωσης, να εκπέμψει ψηφιακά  σε όλη την Ελλάδα.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει προκήρυξη συχνοτήτων, με τις άδειες των σταθμών ληγμένες και χωρίς το δημόσιο να έχει έσοδα από τη διαδικασία εκχώρησης ψηφιακών συχνοτήτων σε μια χώρα που πτωχεύει! Προφανώς η εκχώρηση του «ψηφιακού δικαιώματος» ερμηνεύεται ως «αντάλλαγμα» για την επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ, εκχωρώντας τη δημόσια περιουσία των συχνοτήτων .


Αυτή τη στιγμή δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής σε όλη τη χώρα έχουν, το Mega, ο ΑΝΤ1, το Star, o Σκάι, o Alpha, το Μακεδονία  TV , ο 902 TV, το  Alter (δεν εκπέμπει) η nova συνδρομητικά,  η ΕΡΤ, το Κανάλι της Βουλής και πλέον το ΑΡΤ TV, εφόσον θεωρηθεί νόμιμη η απόφαση του ΕΣΡ από τις προσφυγές που θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: